BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13

YENİ PEUGEOT 308 1.6 BlueHDi EAT6 Sürüş izlenimi

YENİ PEUGEOT 308 1.6 BlueHDi EAT6

2014 yılında “Car of The Year” (Yılın otomobili) ,“Top Gear” den “Yılın Hatcback Otomobili” ve Yılın motoru “Pure Tech” ödüllerinin sahibi olan 308’in ürün gamında bir yenilik daha var. Daha önce benzinli-otomatik şanzıman ve dizel-manuel şanzıman ile birlikte test ettiğim otomobilin bu defa dizel ve tam otomatik versiyonuyla tanıştım.

 

Türkiye pazarında en çok tercih edilen bu kombinasyonla 308 artık çok daha iddialı olacak gibi. Üstelik BlueHDi teknolojisi otomobile “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünü de getirdi. Bu çevreci otomobildeki en dikkat çekici yeniliklerden biri ise şanzımanı, otomobilde kullanılan tam otomatik EAT6 şanzıman, ETG serisinden çok farklı olarak karşımıza çıkıyor. Bu şanzımanda geçişleri hissetmiyorsunuz bile. Performanslı sürüşlerde verdiği hızlı tepkiler ve konforu beklediğimden çok daha iyiydi. BlueHDi motora gelirsek, eskiden ticari araçlarda emisyon değerini düşürmek için kullanılan adblue sıvısı, bu motorda da emisyon değerini düşürüyor. Salınım değeri ise 92g/km  Co2 .Bu düşük değerlerle şimdiden euro6 normlarını karşılıyor. Hali hazırda var olan e-HDi motorun gelişmiş versiyonu diyebileceğimiz bluHDi ile yakıt tüketim değerleri de oldukça düşük. Fabrika verilerine göre 4.0 litre olan şehir içi yakıt tüketimi benim yol bilgisayarımda 5.5 olarak görünüyordu. Yoğun şehir trafiğinde ulaşılabilecek en iyi değerlerden biri.

 
Birazda tasarımdan bahsedecek olursak, 308 sadeliği ve zarafeti bir arada sunan bir otomobil. İlk bakışta çok dikkat çeken bir tasarıma sahip olmasa da, kendisini sürücüsüne saklayan otomobilin asıl dikkat çekici kısmı içerde. Koltuğa oturduğunuzda dışarıdan soyutlanarak size ayrılmış özel bir alanda olduğunuz hissiniz veriyor. Kalite sınıfının üstünde. Bu otomobilin özelliği sadece 5 tuşa sahip olması. Yani tüm kontrol 9.7” lik bir ekrandan dokunmatik olarak yapılıyor. Tüm tuş karmaşasından uzak sade bir tasarım ve teknolojisinin getirdiği konfor bir arada. I-cocpit sistemi ile her şey elinizin altında. Ancak direksiyon sizde, yani alışık olduğunuz direksiyondan medya kontrolü bilindik Peugeot düzeni ile yine elinizin altında. Sahip olduğu küçük direksiyon kesinlikle sürüşü daha eğlenceli hale getiriyor üstelik bu otomobilin direksiyonu verdiği hızlı tepkilerle motor ve şanzımana destek olur nitelikte. Ayrıca otomobile opsiyonel olarak dahil ettirebileceğiniz sport modunda bu direksiyon daha bir sevimli oluyor.

Otomobilde yeterince saklama alanı ve baş,diz mesafesi bulunuyor. 428 lt lik bagaj hacmi ise yine sınıfına göre yeterli boyutta. Geri görüş kamerasının en net olduğu otomobillerden 308.

Otomobilim 1.6 BlueHDi motora sahip 120 beygir güç üreten motor, 1750 d/d da 300 NM tork değer veriyor. Tam otomatik 6 ileri şanzımanın eşlik ettiği bu motor, 0-100 hızlanmasını 9.5 saniye gibi çok iyi bir sürede elde ediyor. Boş ağırlığı 1200 kg olan bu otomobilin hafif oluşu yol tutuşunu etkileyebilirmiş hissiyatı veriyor. Ancak yola çıkınca durumun hiçte öyle olmadığını görüyorsunuz. Otomobil asfaltta çok iyi tutunmakla beraber virajlardaki performansıyla ağırlık dengesinin çok iyi ayarlandığını hissettiriyor. Üstelik otomobili sport moda alınca içeriye gelen motor sesi ile birlikte kırmızıya dönüşen gösterge paneli size bu yolculuğun aynı zamanda eğlenceli olacağının sinyallerini veriyor. Ve öyle oluyor da. Dizel-Otomatik versiyon bir otomobil arayışında iseniz, yeni 308 e göz atmanızı öneririm.