BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni parti kuruluyor! Cumhurbaşkanı adayı da bakın kim?

Star gazetesi yazarı Resul Tosun: Saadet Partisi'yle anlaşamayanlar yeni parti kuruyor. Teşkilatlanması tamam. Cumhurbaşkanı adayları hazır. O isim adaylık için 100 bin imzayı "babasının hatırına" bulur.

Abone ol

Meral Akşener'in yeni parti kurma hazırlıkları sürerken, Türk siyasi hayatına yeni ve iddialı bir parti daha katılıyor...

Hem de daha parti kurulmadan Cumhurbaşkanı adayını bile belirlemiş...

Star gazetesi yazarı Resul Tosun, yeni kurulacak partinin haberini verirken, "İsmi ben biliyorum ama kendileri henüz resmen deklare etmedikleri için yazmam doğru olmaz" dedi.

KURULMADAN ÖNCE CUMHURBAŞKANI ADAYI BELLİ OLDU!

Yargıtay’da kayıtlı faal siyasi parti sayısının 87 olduğunu hatırlatan Resul tosun, Meral Akşener'in kuracağı parti ve ismini gizli tuttuğu yeni parti ile bu sayının 89'a çıkacağını hatırlattı. 

"Üstelik bu yeni parti de kurulurken tıpkı Akşener hareketinde olduğu gibi cumhurbaşkanı adayını da açıklamaya hazırlanan bir parti" diyen Resul Tosun, "Kurulmadan önce cumhurbaşkanı adaylarını belirlemişler ve ikili görüşmelerde bunu gizlemiyorlar" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ÇAPINDA ÖRGÜTLENMESİNİ BİTİRDİ

"Bu yeni parti anladığım kadarıyla sessiz sedasız Türkiye çapında örgütlenmesini tamamlamış iş sadece partinin ilanına kalmış" diyen Resul Tosun, "Kim bilir belki Akşener’den önce de ilan edebilirler" iddiasında bulundu.

BABASININ HATRINA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR!

Yeni kurulacak partinin Cumhurbaşkanı adayı göstermek için 100 bin imza toplaması gerektiğini hatırlatan Resul Tosun, ismini ve kurucularını gizlediği partinin Cumhurbaşkanı adayı için de ipucu verdi:

"Tahminimce Akşener eğer grubu diğer partilerle ittifak kurmazsa yüz bin imza toplamakta zorlanmaz. İkinci ismin zayıf da olsa toplama ihtimali var. Soyadının (!) hatırına imza verenler çıkabilir."

SAADET İLE ALAŞAMAYAN MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER KURUYOR

"Yeni partiyi merak ediyor olmalısınız" diyen Resul Tosun, partiyi hangi grubun temsilcilerinin kuracağını da şöyle tarif etti: "Yeni parti HAS Parti gibi Saadet partisiyle anlaşamayan Milli Görüşçü kardeşlerin partisi olacak. Onlar da bir müddet sonra kapağı AK Parti’ye mi atarlar yoksa Tayyip beye karşı muhalif çevreye mi iltihak ederler bekleyip göreceğiz."

 O İSİM FATİH ERBAKAN MI?

Resul Tosun her ne kadar partinin ismini ve kimin kurduğunu, hangi ismi Cumhurbaşkanı adayı yapacağını açıklamasa da yazıyı okuyanların aklına hemen Fatih Erbakan ismi geldi.

"Sadet ile anlaşamayan Milli Görüşçüler" ve " Soyadının (!) hatırına imza verenler çıkabilir" cümleleri Fatih Erbakan işareti olarak okundu.