BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15

YENi OPEL CORSA Color Edition Sürüş İzlenimleri

YENi OPEL CORSA Color Edition Sürüş İzlenimleri

Test sürüşü yapmaktan en keyif aldığım otomobillerden biride  Opel’in küçük sınıftaki ilk otomobili Corsa. Bu otomobilin her nesilde yaşadığı değişim onu biraz daha tercih edilenler listesine ekledi. Beşinci nesliyle ikinci kez sahip olduğu Otobest 2015 ödülüne layık görüldü. Yeni neslinde donanımları, renkleri ve özellikle yeni motor seçenekleriyle eskisinden çok daha dinamik ve özellikle Color Edition donanımıyla daha sevimli

Adam’la birlikte başlayan markanın yeni tasarım yüzü Yeni Corsa’da ilk göze çarpan değişiklik. Ön kaputtaki U formu, daha sivri köşeli öne doğru uzanan farlar yenilikler arasında.


İç tasarımı eskiye oranla daha kaliteli ve daha modern çizgilere sahip. Color Edition donanımlı otomobilimin içi ışıl ışıl. 5 kapılı test otomobilim farklı renklerin bir araya gelmesiyle hem enerji dolu hem de ferah bir atmosfer oluşturuyor. Otomobilde arka camlar manuel, bu benim sevmediğim bir özellik. Buna yolcu koltuğundaki güneşlikte ayna olmamasını da ekleyebiliriz.



Baş ve diz mesafesi yeterli boyutta. Uzun boylu olmanız küçük görünen otomobilde aslında çok da uzun olmadığınız hissi uyandırabilir. Küçük eşya gözleri çok kullanışlı, özellikle vites önündeki boşlukta telefon gibi küçük eşyalarınızı koruyabileceğiniz alan hemen elinizin altında. IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, 7 inç renkli dokunmatik ekranı, Apple ve Android cihazlarla uyumlu. Ayrıca Bluetooth, Siri Eyes Free, Navigasyon için BringGo, internet radyosu ve podcast’ler için Stitcher ve TuneIn gibi pek çok uygulama kullanılabiliyor. Sade bir gösterge tablosuna sahip iki analog gösterge ve ortada yol bilgisayarı, oldukça büyük tutulmuş bilgisayarda büyük rakamlarla hızınızı görebiliyorsunuz.

Test otomobilim benzinli 1.0 litre motora sahip, bu motor 115 beygir güç üretiyor. 170 Nm de tork gücüne sahip. Opel’in son dönemdeki en yeni motorlarından olan 3 silindirli turbo beslemeli motor sizi birçok kez beni olduğu gibi şaşırtacaktır. Çünkü düşük devirlerde dahi ulaşabildiğiniz bu tork değeri yokuşlarda, seri hızlanmalarda çok başarılı. Bu motora yalnızca manuel şanzımanla sahip olabiliyorsunuz. Otomobil şehir içi için çok ideal donanımlara ve kolay kullanıma sahip. Uzun yolda, trafikte, kalabalık olarak  seyahat ettiğim otomobil de ortalama 5.5 litre gibi düşük bir yakıt değeri vardı. Yani hem ekonomik hem sürüşü kolay bir otomobil.