BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  EKONOMİ

Yeni MTV oranı açıklandı! İşte rakamlar

Yeni MTV zam oranları belli oldu. Yeni Motorlu Taşıtlar Vergisi'ndeki (MTV) zam oranı aşağı çekildi. Yeni MTV zammı yüzde 40'tan yüzde 25'e indirildi.

Abone ol

Günlerdir merakla beklenen motorlu taşıtlar vergisinde merak edilen oranlar açıklandı.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) yüzde 40 artırılmasını öngören tasarıdan vazgeçiliyor. Verilen önerge ile MTV artışı yüzde 25 olarak uygulanacak.

YÜZDE 40'LIK BİR ARTIŞ ÖNGÖRÜLÜYORDU

Tasarı, yeni yıldan itibaren tüm araçların MTV oranlarında yüzde 40'lık bir artış öngörüyordu. Ancak tasarıya gelen itirazlar, oranının düşürüleceği beklentisini de beraberinde getirmişti.

YÜZDE 25'LE SINIRLANDIRILDI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının görüşmeleri devam ederken verilen bir önerge ile MTV'deki artış yüzde 25'le sınırlandırıldı.

MOTOR HACMİ AYRINTISI

İlk açıklamalara göre vergilendirmede esas olarak alınacak kıstasın motor hacmi olduğu belirtildi. Vergi miktarı 1300 CC ve altı için yüzde 15 seviyesi belirlenirken, üzeri için yüzde 25 olarak belirtildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Maliye Bakanlığı yetkilileri verilen önergeyle getirilen yeni sistemi, "Önergeyle 1300 cc ve altı arabalar için yüzde 15 MTV artışı getiriyoruz.. 1300 cc üstü içinse yüzde 15 artı 10 puanlık artış öngörüyoruz" dedi.

MTV