BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,08
HABER /  GÜNCEL

Yeni MİT Müsteşarı kim olacak?

Hakan Fidan'ın istifasıyla boşalan MİT Müsteşarlığı görevine Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın geçeceği iddia edildi.

Abone ol

Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili adaylığı için istifa etmesinin ardından gözler bir kez daha Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çevrildi. Ankara'da Erdoğan'ın "sır küpüm" dediği Fidan'ın yerine yine Erdoğan'a çok yakın bir isim olan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın atanacağı konuşuluyor.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 10 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere verdiği istifa dilekçesi, gündeme bomba gibi düştü.

Başbakan Erdoğan'ın "tehdit ediliyorum" açıklamalarını bile gündem gerisine atan bu kritik istifa sonrası, Ankara kulisleri bu kez de yerine geçecek ismi konuşuyor.

İddialara göre Erdoğan'ın "sır küpüm" dediği Hakan Fidan'ın yerine yine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çok yakın bir isim olan ve Erdoğan'ın uzun yıllar yakın ekibinde yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası Büyükelçi Serdar Kılıç'ın atanacağı iddia ediliyor. 

serdar-kilic.jpg

Serdar Kılıç, Türkiye'nin son yıllarda yıldızı parlayan diplomatları arasında yer alıyor. Japonya'daki görevinin ardından Kılıç, ABD'ye atanmış ve bu kritik atama sonrası başbakanlığı döneminde Erdoğan'ı ağırlamıştı.

CHP'Lİ AİLEDEN GELİYOR 

Halen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi görevini yürüten Serdar Kılıç, CHP'li bir aileden geliyor. Serdar Kılıç'ın babası İlyas Kılıç (1921-2013) , 1961-1980'li yıllar arasında Samsun'dan üst üste 5 dönem milletvekilliği yaptı. Serdar Kılıç'ın kardeşi Çağatay Kılıç'ın babası Sinan Kılıç ise uzun yıllar Erdoğan'ın doktorluğunu yapmıştır.

SERDAR KILIÇ KİMDİR?

Dışişleri Bakanlığı'na aday memur olarak 1984 yılında başlayan Serdar Kılıç, sırasıyla Kuveyt Büyükelçiliği'nde Ateşe, Los Angeles Başkonsolosluğu'nda Muavin, Körfez İslam Ülkeleri Dairesi'nde İkinci Katip, NATO Daimi Temsilciliği'nde Başkatip, NATO ve BAB Savunma İşleri Dairesi’nde Şube Müdürü, NATO Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar, Balkan Ülkeleri Dairesi'nde Daire Başkanı, NATO ve Avrupa-Atlantik Güvenlik ve Savunma Dairesi'nde Genel Müdür Yardımcısı, Lübnan nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri,  Japonya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi VE ABD nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi görevlerini yürüttü.