BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni Milli Eğitim Bakanı kim Nabi Avcı nereli?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu oldu. Peki yeni kabinede yer alan Nabi Avcı kimdir ve aslen nerelidir?

Abone ol

Yeni bakanlar kurulu listesinde yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kimdir ve nerelidir?

Yeni kabine listesi bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Beştepe'ye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onay alan liste açıklandı. 

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI KİM OLACAK?

64. hükümetin kabinesinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu.

NABİ AVCI KİMDİR VE NERELİ?

Yeni Milli Eğitim  Bakanı olma ihtimali bulunan Nabi Avcı, aslen Bilecikli.

8 Ekim 1953 yılında Bilecik'te doğdu. ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi'ni bitiren Avcı, 1974'te Kültür Bakanlığı'nda memuriyete başladı. Anadolu Üniversitesi'nin kuruluşunda görev yapan ve İletişim Bilimleri Fakültesinde öğretim görevlisi olan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. Çeşitli ulusal televizyon, dergi ve gazetelerde program yapımcısı, köşe yazarı ve genel yayın danışmanı olarak çalışan Avcı, 2000'de İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde profesör unvanı aldı. 2003'te Başbakan Başmüşavirliği görevine getirilen Avcı, TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı yaptı.

24. dönemde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olan Nabi Avcı, çok iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca biliyor. Milli Eğitim Bakanı olan Avcı, evli ve beş çocuk babasıdır.

Efkan Ala evli ve iki çocuk babası. Efkan Ala'nın eşi Gülseren Ala (beyaz başörtülü) objektiflere yemin töreninde böyle yansımıştı

13 Şubat 2003 tarihinde Batman valiliğine atanan Efkan Ala, 14 Eylül 2004 tarihinde ise Diyarbakır Valiliği'ne atandı. 10 Eylül 2007 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilen Efkan Ala son olarak 17 Aralık 2013'te gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda görevinden istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in yerine Başbakan tarafından İçişleri Bakanlığı'na atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Efkan Ala son seçimlerde Erzurum'dan milletvekili seçildi.

KULİSLERDEKİ YENİ BAKANLAR KURULU LİSTESİ KİMLER VAR?

Yeni Bakanlar kurulunu listesi Ankara'da günün konusu oldu. Şimdilik kulislerde iki ayrı liste dolaşıyor. İki listede ortak bazı isimler yer alırken, İçişleri, Dışişleri ve Ekonomi Bakanı'nın kim olacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte AK Parti kulislerinde elden ele dolaşan yeni bakanlar listesi;

LİSTE 1

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Binali Yıldırım, Cemil Çiçek (Sözcü), Berat Albayrak (Ekonomi), 
Orman ve Su İşleri Bakanı: Süleyman Soylu, 
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ, 
İçişleri Bakanı: Efkan Ala, 
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Erol Kaya, 
Avrupa Birliği Bakanı: Metin Külünk, 
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu,
Gümrük Bakanı: Nurettin Canikli, 
Ulaştırma Bakanı: Lütfi Elvan, 
Bilim ve Sanayi Bakanı: Fikri Işık, 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız, 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşe Köseoğlu,
 Sağlık Bakanı: Recep Akdağ, 
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı, 
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz, 
Maliye Bakanı: Dr. Mehmet Muş, 
Milli Savunma Bakanı: Emrullah İşler, 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Galip Ensarioğlu, 
Ekonomi Bakanı: Dr. Hasan Sert, 
Gençlik ve Spor Bakanlığı: Çağatay Kılıç, Gıda,
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Veysel Eroğlu, 
Kültür ve Turizm Bakanlığı: Ömer Çelik

LİSTE - 2-

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, Cemil Çiçek, 
Dışişleri Bakanı: Ali Babacan,
İçişleri Bakanı: Efkan Ala,
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak (Ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığıyla ilgili ismi geçiyor),
Gümrük Bakanı: Nurettin Canikli (Adı Maliye Bakanlığı'na da geçiyor), Gençlik ve Spor Bakanı: Ali Sarıkaya, 
Maliye Bakanı: Naci Ağbal,
AB Bakanı: Volkan Bozkır,
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ, 

YENİ BAKANLAR KULİSİ

Yeni kabinede ilk kez iki kadın bakanın yer alması bekleniyor. Şimdiye kadar hep tek kadın bakan yer alıyordu. Peki yeni dönemde kadın bakanlar arasında başörtülü isim olacak mı? Kulislerde bu yönde sürpriz yaşanabileceği konuşuluyor.

3 DÖNEMLİKLERDEN BAKAN VAR MI?

Yeni dönemde üç dönemlik olup, bu kez parlamentoya giren 23 milletvekili var. Özgül ağırlığı yüksek isimler. Üç dönemlik isimlerden bir bölümünün bakan olması bekleniyor. En çok ismi geçen ise Binali Yıldırım.

YENİ EKONOMİ BAKANI KİM OLACAK?

Yeni hükümette ekonomi yönetimi ne olacak? 'Ali Babacan ekonominin kaptanı olacak mı, Berat Albayrak kabineye girecek mi?' Bu soruların yanıtı için de sürpriz beklentisi var. Ali Babacan'ın adı Dışişleri Bakanlığı için de geçiyor. İddialara göre Ekonomide yeni bir modele geçilecek ve bir nevi 'mini ekonomi' kabinesi oluşturulacak. Bu yeni sistemde ekonomin patronu da Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak. Mini kabine doğrudan Başbakan'a bağlı olarak çalışacak. Başbakan hem ekonominin patronu, hem kaptanı olacak. Böylece ekonomin patronu Ali Babacan mı olacak, yoksa Berat Albayrak mı gelecek sorusu da böylece ortadan kalkacak. Belki mini kabinede yer alacaklar ama ekonominin patronu Başbakan olacak.