BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yeni mezun sanatçı adayları sergilerine kavuşuyor

TÜRKİYE'nin dört bir yanındaki güzel sanatlar fakültelerinin resim, heykel, fotoğraf ve video, baskı sanatları, cam ve seramik bölümlerinden 2017 yılında mezun olacak sanatçı adaylarının çalışmaları sergide toplanıyor.

Abone ol

Yeni mezun sanatçı adaylarını, sanat dünyası, yaratıcı endüstriler, medya ve tüm sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen BASE, 14-17 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu'ndaki tarihi Galata Rum Okulu'nda gerçekleşecek. BASE'te ayrıca pek çok seminer, sanatçı konuşması ve atölye çalışması da 4 gün boyunca ziyaretçilerle buluşacak.

Mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde genç sanatçı adaylarına destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlayan BASE için başvurular dün başladı. 1 Mayıs - 1 Temmuz tarihleri arasında başvuruları kabul eden BASE için resim, heykel, fotoğraf, video, animasyon, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik bölümlerinden 2017'de mezun olacak lisans öğrencileri en fazla 3 çalışmayla başvuruda bulunabilecek.

SEÇİCİ KURULDA SANAT DÜNYASINDAN ÖNEMLİ İSİMLER YER ALIYOR

BASE seçici kurulunda Türkiye'den ve dünyadan önemli isimler yer alıyor. Bu isimler arasında, dünyanın en büyük uluslararası misafir sanatçı programlarından birini sunan, Londra merkezli Delfina Foundation'ın kurucusu Aaron Cezar, Borusan CEO'su ve koleksiyoner Agah Uğur, seramik sanatçısı Alev Ebuzziya Siesbye, koleksiyoner Aslı Bilge, koleksiyoner ve sanat yazarı Banu Çarmıklı, Metropolitan Müzesi'nin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'den sorumlu, modern ve çağdaş yardımcı küratörü Clare Davies, İstanbul Modern Sergiler ve Programlar Direktörü Çelenk Bafra, dünyanın en önemli sanat fuarlarından The Armory Show'un direktörü Deborah Harris, Galerist'in yönetici direktörü Doris Benhalegua, sanatçı Ergin İnan, sanatçı Hera Büyüktaşçıyan, Amerika'nın sanat alanında önde gelen lisansüstü eğitimlerinden birini veren New York Academy of Art'ın dekanı Peter Drake, Dusseldorf merkezli Galerie Voss'un direktörü Rudiger Voss, Daire Sanat kurucusu Selin Söl, grafik tasarım sanatçısı/art direktör Stephan Bundi, Spot Projects kurucusu/koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu, Piartworks kurucusu Yeşim Turanlı ve heykel sanatçısı Ziyatin Nuriev yer alıyor.

Serginin kürasyonu ise küratör, sanat yazarı, akademisyen ve Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yücel tarafından gerçekleştirilecek.