BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

Yeni köprünün geçiş ücreti ne kadar?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri belli oldu. Peki hangi tarihe kadar ücretsiz olacak? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücretleri ile birlikte tüm gelişmeler haberimizin detayında;

Abone ol

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretleri de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya ile Avrupa'ya üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki geçişlerin 31 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

31 Ağustos'ta saat 24.00'da sona erecek olan geçişler, bu tarihten sonra araç sınıflarına göre belirlendi. Buna göre geçişler otomobillerde 9,90 lira, aks aralığı ve sayısına göre ağır tonajlı araçlarda 13,20 liradan başlayacak.

İstanbul Boğazı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile üçüncü kez birleşti. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ağustos tarihine kadar köprüden tüm geçişlerin ücretsiz olacağını söyledi.

Bu tarihten sonra köprü geçiş ücretleri, Avrupa'dan Asya'ya geçişte otomobillerde 9,90 lira, aks aralığı ve sayısına göre ağır tonajlı araçlarda 13,20 liradan başlayacak.

BAĞLANTI YOLLARI ÜCRETLERİ

Köprünün bağlantı yollarının ücreti ise kilometre başına 8 sent (24 kuruş) olarak belirlendi. Ücretler, 2 Ocak 2017'ye kadar geçerli olacak. İstanbul Boğazı'nı kesen 3. köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, toplam 2 bin 164 metre uzunluğa, 59 metre genişliğe, 322 metrelik kulesi ile Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor.