BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni KHK ile bordo bereli ve polis için 29 bin kişilik kadro

25 Ağustos 2017 tarihli resmi gazetede yeni KHK yayınlandı. 693 sayılı KHK ile 928 kişi memurluktan ihraç edildi. Yeni KHK ile Özel Harekat Daire Başkanlığı’na 3004, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de 29.000 kişilik kadro tahsis edildi.

Abone ol

25.08.2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 693 sayılı KHK ile 928 kişi kamudaki görevinden ihraç edilirken, 694 sayılı KHK ile ise Özel Harekat Daire Başkanlığı’na 3004, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de 29.000 kişilik kadro tahsis edildi.

693 sayılı KHK'da, ihraç ve göreve iadeler bulunurken, 694 sayılı KHK'da yasal düzenlemeler yer aldı.

GENERALLERE HAK İADESİ
KHK ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olan 10 generalin rütbeleri ve emeklilik hakları geri alındı. 3 dernek, 2 gazete ve bir haber ajansı kapatıldı. Daha önce kapatılan bir radyo, bir sağlık kuruluşu ve bir vakıf geri açıldı. Cumhurbaşkanılığı bünyesinde Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu kuruldu. 

MİT'e yeni görev! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a...

MİT MÜSTEŞARININ TANIKLIĞI

694 sayılı KHK ile;

- Milletvekillerine seçimler öncesinde ya da sonrasında işlediği suçlardan soruşturma açılabilecek.

- MİT Müsteşarı'nın tanıklığı Cumhurbaşkanı’nın iznine bağlandı.

- Özel Harekat Daire Başkanlığı’na 3004, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne de 29.000 kişilik kadro tahsis edildi.

- 4 bin yeni hakim ve savcı alınmasının önü açıldı. 2 bin de hakim adayı kadrosu oluşturuldu. Bakanlığın merkez teşkilatına ise bir İnsan Hakları Dairesi Başkanı, 4 daire başkanı kadrosu ihdas edildi.

- Albay ve generaller rütbe süresi dolmadan terfi alabilecek...

-KHK ile Hakimler ve Savcılar Kuruluna (HSK) kurul başmüfettişi ve müfettiş olmak üzere 100 kadro ihdas edildi. Buna göre, HSK'da, 30 kurul başmüfettişi, 70 kurul müfettişi kadrosu oluşturuldu.

VEKİLLER İÇİN YETKİ
Buna göre, yeni KHK ile seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yerin ağır ceza mahkemesine verildi. 

UZMAN ERBAŞ DÜZENLEMESİ : KHK ile Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilmek üzere alınan uzman erbaşlardan komutanlıkta üç yıllık hizmet süresini tamamlayanlar askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Üç yıllık süreyi tamamlamadan ilişiği kesilenler ise askerlik hizmetlerini yerine getirecek.

ASKERİ YARGI : Askeri Yargıtay ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin askeri hakim sınıfından başkan, başsavcı, ikinci başkan, daire başkanı ve üyeleri ile yedek subaylar haricindeki diğer askeri hakimler, Hakimler ve Savcılar Kurulunca bölge adliye ve bölge idare mahkemeleri ile diğer adli ve idari yargı mercilerine hakim veya savcı olarak atanabilecek.

Olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki devlet memurları, çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamayacaklar. Toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınabilecek.

KHK ile İHRAÇ edilenlerin isim listesi için tıklayın!
GÖREVE İADE edilenlerin isim listesi

HANGİ KURUMDAN KAÇ KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ
693 sayılı KHK’ya göre; TBMM’den 5, HSK’dan 1, Türk Tarih Kurumu’ndan 1, BDDK’dan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 142, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 12, TSE’den 9, KOSGEB’ten 5, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan 2, Şeker Kurumundan 1, Devlet Personel Başkanlığından 2, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden 32, SGK’dan 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 2, Dışişleri Bakanlığından 4, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 8, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 17, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 215, Emniyet Genel Müdürlüğünden 12, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 4, Milli Savunma Bakanlığından 19, Milli Eğitim Bakanlığından 7, BTK’dan 7, Yüksek Öğretim Kurumlarından 172 olmak üzere toplamda 928 kişi kamudaki görevinden ihraç edildi.