BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni kabinenin iki sürprizi Selvi o 2 saati yazdı

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında yeni kabinenin nasıl şekillendiğini kaleme aldı.

Abone ol

Abdülkadir Selvi'ye göre Erdoğan damgalı yeni kabineye, Binali Yıldırım'ın tercihleri yansıdı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın kabinesinde 9 yeni isim geldi, 4 bakanın görev yeri değişti. Peki 65. hükümet kurulurken neler yaşandı?

Merak edilenleri Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Kabine gece şekillendi" başlıklı yazısında ele aldı.

KABİNE İKİ SAAT SÜREN GÖRÜŞMEDE ŞEKİLLENDİ

Kabinenin iki sürprizinin Mehmet Şimşek ve Lütfi Elvan olduğunu yazan Selvi, gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de iki saat süren görüşmede kabinenin şekillendiğini duyurdu.

Yeni Bakanlar Kurulu'nu "denge kabinesi" olarak niteleyen yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

DAVUTOĞLU’NA YAKIN İKİ İSİM KABİNEDE
"AK Parti kongresiyle izlenimleri paylaşırken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesinde vazo çatlamadı” demiştim. Vazonun çatlamaması, parti içinde birlik ve bütünlüğün muhafazası adına, Davutoğlu’na yakın iki isim kabinede yer aldı. Mehmet Şimşek ile Lütfü Elvan’ı kastediyorum.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketinden yine başarılı bir isim olan Mehmet Özhaseki. Daha önceki AK Parti hükümetlerinin başarılı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu kapsamda sayabileceği isimlerdi. Ayrıca ekonominin kaptanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in varlığı piyasalara güven açısından tercih nedeni oldu.

Binali Yıldırım hükümeti kurulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lider benim” diyerek son değişikliğe damgasını vurdu. 1 Kasım seçimlerinden sonra kurulan Davutoğlu hükümetinde, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki iki buçuk saatlik müzakere yaşanmış, Binali Yıldırım ismi kriz konusu olmuştu. Binali Yıldırım kabinedeydi ama Ulaştırma Bakanı değildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığı üzerine, Binali Bey, Ulaştırma Bakanlığı’na getirilmişti. Bu kez de yine bir bakan hakkında sıkıntı yaşanmış ama Erdoğan’ın kararlılığı üzerine aşılmış."