BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni kabinedeki Davutoğlu'na yakın 2 bakan kim?

Yeni kabine ve 65. hükümetin yeni bakanlar kurulu açıklandı. Listede sürprizler vardı. En büyük sürprizi ise Binali Yıldırım kabinesine Davutoğlu'na yakın 2 ismi tutarak yaptı.

Abone ol

ANKARA yeni kabineyi konuşuyor. 65. hükümetin yeni bakanları arasında sürpriz isimler var. Ancak asıl sürprizi Binali Yıldırım yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, Davutoğlu'na yakın 2 ismi kabinesinde tutarak liyatın öncelikli olduğunu gösterdi.

Peki kabinede Ahmet Davutoğlu'na yakın olan bu 2 isim kim? Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Aksu köşesinde o iki ismi yazdı.

Davutoğlu'na yakın olan bu bakanlardan biri Mehmet Şimşek.
Diğeride Lütfü Elvan.
Lütfü Elvan'ın bakanlığı değişse de kabinede kalan isim oldu.

BİNALİ YILDIRIM 'ÖNCE LİYAKAT' DEDİ

Yeni kabinede Mehmet Şimşek ise en büyük sürprizdi. Gideceği yönünde çok yoğun bir söylenti vardı. Ancak yeni Başbakan Binali Yıldırım 'liyakat' önceliği olduğunu gösterip Mehmet Şimşek'i kabinede tuttu. Üstelik de ekonominin dizginlerini yine ona bırakarak bunu gösterdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Binali Yıldırım'ın bu tercihiyle ilgili olarak şu yorumu yaptı;

"MEHMET Şimşek Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı...
Yorum: Hem AKP hem Türkiye için iyi haber. Sözcü gazetesine mülakat verdiği halde kaldı.

Lütfi Elvan Kalkınma Bakanı. Yorum: Başbakan Davutoğlu’na çok yakın bir isim olduğu halde kaldı. İntikamcılık yok mesajı.

TAM UYUM KABİNESİ

Abdülkadir Aksu ise kabinedeki Davutoğlu'na yakın bu isimlerle ilgili şu bilgileri verdi;

"Kabinenin iki sürprizi var. Mehmet Şimşek ve Lütfü Elvan. (...) Binali Yıldırım yeni sürecin şifresini, “Tam uyum” olarak vermişti. Bakanlar Kurulu’na, “Tam uyum kabinesi” diyebiliriz. Ama yeterli olmaz. Tam bir denge kabinesi.

(...) Ekonominin kaptanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in varlığı piyasalara güven açısından tercih nedeni oldu."