BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

Yeni Jandarma Komutanı Arif Çetin oldu! Arif Çetin kimdir, nerelidir?

Jandarma Genel Komutanlığına Korgeneral Arif Çetin atandı. Peki, yeni Jandarma Komutanı Arif Çetin, kimdir ve aslen nerelidir? İşte detaylar...

Abone ol

Son yıllarda adını YAŞ toplantıları ile sık sık duyduğumuz Arif Çetin,  resmi olarak Jandarma Komutanı olarak belirlendi ve duyuruldu.

Daha önce 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde, Arif Çetin'in ismini sık sık kalkışmaya karşı operasyonların ayrıntısıyla duymuştuk. Zira Arif Çetin, daha önce YAŞ toplantısı sonrasında geçtiğimiz yıl Korgeneral'liğe yükselmiş, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na atanmıştı. Resmi duyuruya göre; Arif Çetin, görevine resmi olarak 30 Ağustos günü başlayacak. Bir diğer taraftan, bu atamanın ardından Jandarma Genel Komutan vekilliği görevini devam ettiren Korgeneral Ata Kalkan, görevinden ayrıldı ve emekliliğini istedi.

1959 doğumlu olduğu bilinen Ata Kalkan, 2005'de Tuğgeneral, 2010'da Tümgeneral, 2015'de Korgeneral olmuş ve Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

ARİF ÇETİN KİMDİR, ASLEN NERELİ?

Çetin, darbe girişimi gecesi duruma hakim olduklarını, darbe girişimin birkaç saat içinde tamamen sonlandırılacağını açıklamasıyla tanındı.
Televizyona bağlanarak konuşan Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin, "Milletimiz rahat olsun, milli iradeye karşı yapılmış hareketi şiddetle bastıracağız. Duruma hakimiz, kimse merak etmesin. Bu darbe girişimini kesinlikle desteklemiyoruz, kesinlikle reddediyoruz. Bu kuklalara gereken cevap verilecek. Jandarma Genel Komutanı karargahta değildir. Biz arkadaşlarımızla karargahta süreci yönetiyoruz. Jandarma Genel Komutanlığı'nda duruma hakimiz, problem yok" demişti. Aslen Ankara-Kalecik bölgesinde 1959 yılında doğdu.