BIST 9.537
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,04
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İzmitli i20 Paris'e hazırlanıyor

Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri yapılacak yeni i20’nin ilk çizimleri paylaşıldı

Abone ol

 Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai tarafından Almanya Rüsselsheim'daki Hyundai  Tasarım Merkezi'nde tasarım çalışmaları devam eden Hyundai'in B segmenti otomobili i 20'nin ilk ipuçları ortaya çıktı.Kocaeli Fabrikasında üretilmesi planlanan yeni i20'nin pazardaki rekabetçiliğini sürdürmesi bekleniyor.

Hyundai, B segmentindeki popüler modeli i20'nin yeni jenerasyonunu ekim ayında Paris Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkartacak. Koreli üretici, i10 modeli gibi Avrupa pazarında satışa sunulacak yeni i20'leri de kapasitesi arttırılan İzmit fabrikasında üretecek.

yeni-i20.jpg 

İlk çizimleri paylaşılan otomobilde yükselen omuz çizgisi ve siyah kaplamaya sahip C sütunu dikkat çekiyor. Otomobilin yüzünde ise Hyundai'nin parlak altıgen ızgarası ve farlarla birleşen ince yatay şerit göze çarparken, arka bölümü komple çevreleyen cam ve yeni stoplar da i20'nin tasarımının diğer hatchback modellerinden ayrışması sağlıyor.

yeni-i20-1.jpg 

"Fluidic Sculpture 2.0" tasarım felsefesiyle geliştirilen model, Hyundai'nin Almanya'daki Tasarım Merkezi'nde tasarlandı.