BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.421,05
HABER /  GÜNCEL

Yeni HSYK'ya Perinçek kefil oldu!

Ergenekon Davası'nda tutuklu yargılanan ve tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Twitter'da HSYK seçimleri ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Abone ol

Ergenekon Örgütü'ne üye olmak suçlamasıyla tutuklu yargılandığı Silivri Cezaevi'nden 10 Mart 2014'te tahliye edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,HSYK seçimlerinde Fethullah Gülen grubuyla ilgisi olduğunu iddia ettiği bağımsız adayların yerle bir olduğunu savundu.  

Twitter'dan HSYK seçimleri ile ilgili ilginç açıklamalar paylaşan Perinçek, HSYK üyeliğini kazanan hakim ve savcıların hükümetin emrinde olmayacağının "garantisini" verdi.

"HSYK seçimlerinde Cumhuriyet yargısı kazandı" diyen Doğu Perinçek, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Ergenekon davasında kendisine 3 kez müebbet veren Hüsnü Çalmuk'un 35 oy aldığına dikkat çekerek, "Ergenekon şüphelisi hakimimiz" dediği Metin Yandırmaz'ın 5836 oy aldığını vurguladı.

PERİNÇEK: CUMHURİYET VE SÖZCÜ YALANCI

Seçilen hakim ve savcıların, Başbakanlık koltuğunda oturan insanları yargı önüne çıkartacak kişiler olduğunu savunan Perinçek, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin halkı aldatan başlıklar attığını iddia ederek, söz konusu yayın organlarını yalancılıkla suçladı.

İşte Doğu Perinçek'in o tweetleri: