BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Türkiye'yi nasıl bir hafta bekliyor? Hangi bölgelerde yağış var, hangi bölgelerde sıcaklık devam edecek?

Abone ol

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde İstanbul ve Tekirdağ, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güney bölgelerimizde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR!

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar vb.) başta denizciler olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının güney kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul ve Tekirdağ çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.