BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  GÜNCEL

Yeni günde hava nasıl olacak?

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı.İşte bölge bölge beklenen sıcaklıklar

Abone ol

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı.İşte bölge bölge beklenen sıcaklıklar

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Amasya ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolunun doğusu ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, Ege'de 1 ila 3 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Amasya ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (Hava kalitesinin düşmesi, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya kesimi kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana ve Osmaniye'nin iç kesimleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, doğusu ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Konya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile Sinop ve İnebolu çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Amasya çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Bingöl çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır'ın kuzeydoğu kesimleri ile Siirt çevreleri öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.