BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL

Yeni eğitim-öğretim yılı törenle başladı

2014-2015 eğitim-öğretim yılı Bakırköy Hamdullah Suphi Tanrıöver İlkokulu’ndaki törenle başladı.

Abone ol

Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu katıldı.

Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye genelinde 16 milyon öğrencinin İstanbul’da da 2 milyon 681 bin öğrencinin bugün ders başı yaptığını söyledi.

Vali Mutlu 5 bin 382 okulda, 71 bin 724 derslikte bugün öğrencilerin sıraları doldurduğunu ifade ederek,” Okullarımızın tatil olduğu dönemde milli eğitim camiamız yeni öğretim yılına yeni okulları yetiştirebilmek azmiyle, gayretiyle bugüne hazırlandı. Bütün ihtiyaçlarımızı tatil süresi içerisinde temin etmeye gayret ettik. Devletimizin bütün çabalarının yanı sıra yerel yönetimlerin de ciddi katkılarını aldık. Bugün İstanbul’da 5 bin 382 okulda, 71 bin 724 derslikte 2 milyon 681 bin öğrenci ders başı yaptı. Çocuklarımızın en üst seviyede yetiştirilmesi suretiyle geleceğimize daha güçlü adımlarla ilerleyebilmek için evlatlarımızı bütün imkanlarımızı seferber ederek yetiştirme gayretiyle dolu geçecek.” dedi.

egitim-ogretim-3.jpg
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise yaptığı konuşmada,” Geleceğimizi kendi değerlerimizle yetiştirerek, geleceğe yürürsek dünyada milletler topluluğunda söz sahibi olan bir ulus oluruz. Zaten bu bizim genlerimizde var. Ailelere büyük görevler düşüyor. Eğer siz evinizde kitap okumayıp dizi seyrederseniz çocuğunuzda kitap okumaz. Sizi örenek alır dizi seyreder. Siz en büyük örneksiniz mutlaka sizin davranış biçimlerinizle çocuğunuzu şekillendirme sorumluluğunu taşıyorsunuz.”şeklinde konuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da belediye olarak okulların yanında olduklarını, olmaya devam edeceklerini söyleyerek,” İrfanı hür çocuklarımızın yetişmesi için biz belediye olarak bugüne kadar destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Sayın Valimizin huzurunda bunun sözünü veriyorum.”dedi.

Etkinlik Vali Mutlu ve diğer protokol 1-G sınıfında ilk derse girerek çocuklara kitap dağıttılar, ilk günün anısına beraber fotoğraf çektirdiler.

egitim-ogretim-acilisi-6.jpg