BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60

Yeni Dönemin Kodları...

Bu iki tılsımlı kelime aslında son yılların en ihtiyaç duyulası ve serlevha edilesi kavramları...

Ülkemiz adına yeni başlangıçların yeni solukların yaşanacağı günlere gebeyiz. Uzun yıllar süregelen vesayet süreçlerinin ardından öz şahsiyetimiz ile yönümüzü belirleyebileceğimiz fırsatlar var önümüzde.

İktidar partisinin son yıllarda özellikle teşkilat merkezli göstermiş olduğu yanılsamalar çemberinde gaflet durumu umudumuzu kesmeye başlamıştı ki bir erken seçim ile “acaba mı” diye heyecanlanmaya başladık. En azından ben kendi adıma söylemiş olayım bunu.

Bugün ülkemiz adına yeni başlangıçların yapılacağı bir gün. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bugün yeni bakanları açıklamasıyla birlikte resmen ve fiilen hayata geçecek.

Dedik ya umudumuz kesilmeye yüz tutmuştu. Yüz tutmuştu zira teşkilat merkezli gafletler, beraberinde sadece sadakat odaklı bir sürü lafügüzaf eylemekten öte gitmeyen hamasi insanlarla donatılmıştı. Bu durum peki tabi umudun kesilmesine yol açabilecek en büyük etken.

Öyle zannediyorum ki binlerce insan 24 Haziran’da belki de son kez merhamet oyu adı altında Ak Partiyi destekledi. Bunun sebebi “umudun bitmesi” ve “saygı” duyulmamaya başlanmasıydı.

Ön sıralarda yer alabilme adına bütün değerlerini ayaklar altına alabilecek kadar "Müslüman şahsiyetinden" uzak, siyasete payanda olarak kişiliğini politize olmakla doyurmaya çalışan bir teşkilat ve bürokrat toplumuna karşı umudun ve saygının bitmesi kadar doğal bir refleks olmasa gerek.

İşte bütün bu hayıflanmaların tarafımda (öyle zannediyorum ki toplumun bir kesiminde de bu böyle) serzeniş haline dönüştüğü anda Cumhurbaşkanımız Erdoğan imdada yetişti.

Yeni dönemin kodları: Ehliyet ve Liyakat…

İşte bu iki tılsımlı kelime aslında son yılların en ihtiyaç duyulası ve serlevha edilesi kavramları.

24 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından yeni sistem için birçok şey yazıldı ve söylendi.

Şüphesiz bunların arasında en önemli ve en geçerli olanı İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın AK Parti başkanları özelinde parti mensuplarına söyledikleriydi:

“Bakanlarımız artık eskisi gibi olmayacak. Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz. Ve bu arkadaşlarımız bundan önce olduğu gibi köşeye sıkıştırılmak suretiyle, şuraya şu olsun buraya bu olsun mantığıyla hareket etmeyecek. Kimse kalkıp da şunu diyemeyecek, kadrolaşmaydı şuydu buydu bunu diyemeyecek. En azından bakan, olaylara bakarken daha objektif bakma imkânı getirecek. Bu tür zanların altında da kalmayacak. Tabi bütün bunlarda aranan ne olacak? Ehliyet olacak, liyakat olacak.

Erdoğan’ın bu söyledikleri beni hem çok heyecanlandırdı hem de çok sevindirdi. Daha önce kaleme aldığım yazılarımda Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın söyledikleri ile aynı minvalde yazılar kaleme almıştım.

Bu yazılarımda üzerinde parti baskısı ve parti dengeleri olmayacak bir yönetimin çok büyük işlere imza atabileceğini dile getirmiştim. Ayrıca sadece 300 kişi arasından değil 80 milyon insan arasından seçilecek bakanların işinin ehli insanlardan olacağını söylemiştim.

Öyle gözüküyor ki yeni sistem ülkemizin önünde yepyeni ufuklar açacak.

Mesela; ufkumuzun derinliklerinde düşünceye dalalım. Bilim ve Teknoloji Bakanlığının başına Nobel ödüllü Aziz Sancar’ın geldiğini düşünebiliyor musunuz?

Bunun olma ihtimali bile insanı ne kadar sevindiriyor değil mi?

Yani bizatihi “ehliyet ve liyakat” mefhumunun karşılığını hakkıyla doldurabiliriz manasındadır bu ufuk yolculuğunda ki düşünce helezonu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başında ömrünü siyaset peşinde değil de eğitim projeleri üretmek yolunda geçirmiş birisinin geldiğini bir düşünün?

Aynı şekilde Kültür Bakanlığı’na bir siyasetçinin değil gerçek manada bir kültür insanının geldiğini hayal edin…

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın telaffuz ettiği “ehliyet ve liyakat” kriterlerini hayata geçireceğine dair inancımız tamdır.

Siyaset, politika, baskı, denge, çıkarcılık ve kayırmacılık, kadrolaşma hastalıklarından temizlenmiş bir yönetim sistemi ve  parti teşkilatı ülkemizi ve milletimizi en kısa sürede hak ettiği konuma taşıyacaktır.

Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun…

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser