BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37

Yeni dönemin bomba dizileri hangileri

Yeni dönemin bomba dizileri hangileri

Bu yıl bizi tatlı bir eylül bekliyor. Geçen seneki kadar balon iş yok. Beş büyük kanalın da hafta içi iki saatimizi vermeye değecek temiz projeleri var.

Yeni dönemin bomba dizileri hangileri

KÖSEM SULTAN (STAR TV)
Beren Saat’in düğün fotoğrafları son aklımızda kalan kare olamayacak belli ki. Gelen haberlere göre, ‘Kösem Sultan’daki başrolü kesinleşti. TİMS Production, ‘Muhteşem Yüzyıl’ın devamını getirerek büyük bir bagajı da sırtladı. Böyle kemik, tutkulu takipçisi olan, öncül bir dizinin devamında da aynı sağlam yapıyı tutturmak gerek. Meral Okay’ın büyük incelikle oturttuğu dramaturjik iskelet şimdi veliahtlarına emanet. Beren Saat’in de tatlı bir yüz olmaktan çok daha fazlasını yapması gerek. Ne olursa olsun, tarihsel epik pratiğimiz için epey önemli bir yapım. Hiç kuşkusuz 2015’in de en çok konuşulan dizisi olacak.

Yeni dönemin bomba dizileri hangileri

POYRAZ KARAYEL (KANAL D)
Kanal D’nin en iddialı işlerinden biri. Timuçin Esen’i ‘Vicdan’da kaybettiğimiz yerde bulmak için ikinci bir şans. Hikâye, görevden uzaklaştırılan polisin mafyaya sızması etrafında dönüyor. Mafya babasının kızına âşık olmak gibi Yeşilçam tadı arayana da yarar, Kuzey Güney ekolü iyi drama, senaryo, nefis oyunculuk özleyene de. ‘Merhamet’teki harika Deniz karakteriyle kalbimizi fetheden Burçin Terzioğlu da Esen’e eşlik ediyor. Beklentiler yüksek.

Yeni dönemin bomba dizileri hangileri

Yeşilçam klasiklerini uyarlama konusunda berbat bir sicilimiz var. ATV de dönem ve uyarlama projelerini, en kötülerini bilerek seçer gibi, üç-beş bölümde harcayıp durmakla ünlü. Ama ‘Üç Arkadaş’, o kadar tatlı, sıcak, çok zorlasan da bozulmayacak bir hikâye ki, Kadir İnanır yerine Hakan Yılmaz gibi yıldızsız birinin seçilmesi bile bitirmeye yetmeyebilir.

Yeni dönemin bomba dizileri hangileri

1 KADIN 1 ERKEK (FOX TV)

Öncelikle itiraf edeyim. Zeynep ve Ozan’ın ‘ahlaki gelişimimiz’, ‘Türk aile yapımız’ etkilenmesin diye zor bela evlendirilmiş olmasına acayip gıcığım. Şimdi bir de çocuk muhabbeti filan olacak, Fox TV eminim doğru güne koyduğu takdirde nefis reytinglerle neşelenecek. Fakat tadı aynı değil. Bu ikilinin televizyondaki tüm evli çiftlerle, ‘Çocuklar Duymasın’ ekibiyle filan eşleşen o vasat çizgiye oturmasından ödüm kopuyor. Umarım onları fenomen yapan yırtıklığa, cesarete sahip çıkmayı yeni dönemlerinde de başarırlar.