BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  GÜNCEL

Yeni Diyanet İşleri Başkanı göreve başladı son dakika açıklamalar

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş törenle görevine başladı. Erbaş, konuşmasında FETÖ'yle mücadele vurgusu yaptı.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın devir teslim törenindeki konuşmasında FETÖ terör örgütü vurgusu dikkat çekti. FETÖ'nün genç beyinleri sömürerek bulanık din anlayışı oluşturduğunu ifade eden Erbaş, "Dağınık zihinleri toparlamak için her zamankinden daha çok çalışmalıyız" açıklamasını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na atanan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, resmen göreve başladı. Düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Erbaş, sözlerine "Her karış toprağı şüheda kanı ile sulanmış vatanımızın dört bir köşesinden, mihrapta kıyama duran imam hatiplerimize, dinimizin manevi huzurunu insanımıza taşıyan müftülerimize, kuran kursu öğrencilerimizden eğitim görevlilerimize, dünyanın dört bir yanındaki maneviyat elçilerine velhasıl bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağımız teşkilatımıza selam ve sevgilerimi sunuyor, hayır dualarını bekliyorum" diyerek başladı.

Başkan Erbaş'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

"CEHALET ANCAK İLİMLE YOK EDİLİR"

Ali Erbaş nereli? Yeni Diyanet İşleri Başkanının eşi kimdir?

- Başkanlığımız yapıcı, kolaylaştırıcı, açık, net ve sarih bir üslup esaslı bir hizmet tarzıyla düşünce ve beyin işgalcilerine karşı tüm vatanadaşlarımızın din güvenliğini sağlamaya devam edecek. Başkanlığımız işgalci ve sömürgeci küresel güçlerin dünyamızı göç ve ızdırap yurduna çevirerek kaosa sürüklediği başta Arakan olmak üzere dünyadaki bütün mazlum halklara devletimizle birlikte nusret elini uzatmaya devam edecektir.

FETÖ İLE MÜCADELE VURGUSU

- FETÖ'nün genç beyinleri sömürerek, gizemli ve bulanık din anlayışı ile oluşturduğu hasarı onarmak için şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için umut olan dua alan örnek teşkilatımızın dağınık zihinleri toplamaya, ümmetin dirilişini sağlamak için her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor.