BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,90
ALTIN 2.437,16
HABER /  GÜNCEL

Yeni Delhi'de tecavüz iddiası sonrası Uber yasağı

Hindistan'ın başkentinde bir kadının akıllı telefon uygulaması ile çağırdığı taksinin sürücüsü tarafından tecavüze uğradığı iddia edildi. Bunun üzerine uygulamanın şehirde kullanılması yasaklandı.

Abone ol

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, akıllı telefon uygulaması Uber ile taksi çağrılması yasaklandı. Yetkililer, bir kadının Uber ile çağırdığı taksinin sürücüsü tarafından tecavüze uğradığının iddia edilmesi üzerine uygulamaya yasak getirdi.

Yasak kararı, "Ulaşım Müdürlüğü www.uber.com tarafından sağlanan tüm ulaşım hizmetlerinin hemen yürürlüğe girmek üzere yasaklamıştır" açıklaması ile duyuruldu.

Uber ayrıca müşterilerini yanlış yönlendirdiği için kara listeye de alındı.

Bu arada, tecavüzle suçlanan taksi sürücüsü ise gözaltına alındı. Üç yıl önce de tecavüz suçlaması ile yargılanan ancak beraat eden sürücünün bugün öğleden sonra mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Hindistan polisi Uber'i sürücülerine sabıka kaydı sormamakla suçluyor.

Uber ise sürücünün kimlik, araç ve rota bilgilerini emniyetle paylaştı.

Uber CEO'su: Olup bitenler korkunç

ABD'li şirketin CEO'su Travis Kalanick, "Haftasonu Yeni Delhi'de olup bitenler korkunç. Suçu işleyeni adalet önüne çıkarmaya yardım etmek için herşeyi, tekrar ediyorum herşeyi yapacağız" dedi.

Finans sektöründe çalışan 26 yaşındaki bir kadın, bir lokantada yemek yedikten sonra akıllı telefonla taksi çağırma uygulaması olan Uber'i kullanarak evine gitmek isterken, sürücünün tecavüzüne uğradığını söyledi.

Sürücünün kadını tecavüzden bahsetmesi halinde ona zarar vermekle tehdit ederek evine yakın bir yerde indirdiği söyleniyor.

Bu son olay Hindistan'da kadına karşı işlenen şiddet suçlarında artışın yaşandığı bir döneme denk geldi.