BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.487,89
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yeni Corolla'nın üretim üssü Sakarya!

Nihat Ergün, Toyota'nın Sakarya'daki fabrikasında düzenlenen "Yeni Toyota Corolla'nın hattan çıkış töreni"ne katıldı.

Abone ol

Blim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'le Toyota Türkiye'nin Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki fabrikasında düzenlenen "YeniToyota Corolla'nın hattan çıkış töreni"ne katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Toyota'nın, Türkiye'de bugüne kadarki 1,4 milyar lirayı geçen yatırımı ve yenilenmiş olan modelle yaptığı ilave 150 milyon avroluk yatırımı dünyaya haber verdiğini anlattı.

Türk otomotiv sektörünün her geçen gün daha da büyüyerek geliştiğini anlatan Çağlayan, "Otomotiv sektörü, sadece ihracatımızın lokomotifi değil, ihracatımızda yüzde 13,3’lük paya sahip olan bir sektör olmanın ötesinde, tüm dünyada önemli bir krizin yaşandığı ortamda, Avrupa'daki ithalatın yüzde 5,5, Amerika'daki ithalatın yüzde 1,7, Çin'deki ithalatın yüzde 8,8 azaldığı bir ortamda otomotiv sektörü olarak destanlar yazıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyoruz" ifadesini kullandı.

Çağlayan, "Türk otomotiv sektörü, bilhassa uluslarası rekabette başarısına başarı katıyor ve adeta krize meydan okuyor. Otomotiv sektörünün ihracat rakamlarında bunu görüyoruz" dedi.

"Babayiğit arayışımız devam ediyor"

Çağlayan, şöyle konuştu:

"Babayiğit arayışımız devam ediyor, her ne kadar babayiğitler kendilerini gizlemeye çalışsa da Babayiğitlik konusunda farklı görüşler olsa da Türkiye bu noktada gelmiş olduğu ekonomik başarısıyla teknolojik başarısı ve bilhassa bu sektöre vermiş olduğu desteklerle bunu çoktan hak etmiştir.

Bunu yapacak zekaya, altyapıya, bilgi birikimine, insan kalitesine, teknolojiye sahibiz. Kuşkusuz burada asıl amacımız bunun adının Ali, Veli, Ahmet, Mehmet olması değil. Önemli olan bu sektörün otomobil üretiminin ülkemizde yapılması. Bu otomotivin adı akla geldiği zaman Türkiye'nin adının akla gelmesi, Türkiye denildiği zaman da bu otomobilin akla gelmiş olduğu bir yapıya geçmek istiyoruz."

"Toyota Sakarya model otomobil üretilmeli"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de törende yaptığı konuşmada, "Toyota'nın bu yatırımı, iç pazardaki ihtiyacı karşılamak adına çok önemli" diyerek, "Yeni modellere hala ihtiyacımız var çünkü iç pazar sürekli gelişiyor. Yakın gelecekte iç pazardaki otomobil ihtiyacımız 1 milyona ulaşacaktır. Bu talebi göz önünde bulundurmalıyız" ifadesini kullandı.

Bakan Ergün, şöyle konuştu:

"Toyota'ya bir kez daha teklifte bulunuyorum, Toyota'nın çok değişik modelleri var ve bir de ' Toyota Sakarya' modeli olmalı. Burada tasarlanmışSakarya modelini hem iç pazara hem de dünyaya üretmesinde fayda var. Bu modelin otomotiv pazarında çok başarılı olacağına inanıyorum. Toyota Sakarya, herkes için çok cazip olacaktır. "

Konuşmaların ardından Çağlayan ile Ergün, hattan indirilen yeni Corolla'ya binerek bir süre inceledi.

Kestiği kurdeleyi otomobilin dikiz aynasına bağlayan Bakan Çağlayan, aracın kalitesine kullanıcıların karar vereceğini söyledi.