BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Yeni Başkan Gökçek dönemini topa tuttu: Felç etti...

ANKARA Büyükşehir Belediye'sinin eski Başkanı Melih Gökçek "Bir kimsenin şahsi menfaatı için onbinlerce Ankaralı kaybetmiştir" dedi, yeni Başkan Mustafa Tuna, Gökçek'e cevap verirken Gökçek dönemini adeta topa tuttu.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye'sinin Karşıyaka'daki yeni mezarlık alanı için Melih Gökçek döneminde alınan kararı iptal etti. Bu karara sosyal medyadan tepki gösteren Melih Gökçek, "Bir kimsenin şahsi menfaatı için onbinlerce Ankaralı kaybetmiştir" diye tepki gösterdi. Gökçek'in eleştirisine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Cevap verdi. Tuna Ankara'daki trafik yoğunluğu nedeniyle Gökçek dönemini adeta topa tuttu. 

NTV'nin canlı yayınında konuşan Başkan Tuna, Gökçek'in eleştirisine cevap verdi. Gökçek'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara yanıt vermenin yakışık almayacağını ifade eden Başkan Tuna, söz konusu projenin iptaline ilişkin gerekçeleri sıraladı. Tuna, "Ben o vatandaşı da görmem, tanımam, bilmem. Oradaki yaşayan vatandaşların yoğun tepkileri olmuş. İvedik'in birçok arazisi Karşıyaka Mezarlığı'nın içinde kaldı, burayı da alana koymayalım, rahat hareket edebilecekleri alan olsun diye talepleri olmuş. Bu alanın mezarlık olmamasını istemişler. Bunları ilçeleri ziyaretlerde öğrendim" dedi. İşte Tuna'nın açıklamalarından satır başları:

 ANKARA TRAFİĞİNİ FELÇ ETTİ: Başkan tuna, Gökçek dönemi ulaşım projelerinin Ankara trafiğini felç ettiğini söyledi. Tuna, "Yıllardan beri Ankara'da ulaşımda yapılan çalışmalar bugün trafiğin felç olmamasını sağladı. Bu iş bitti, herkes rahat anlamına gelmez. Orta ve uzun vadede de problemlerin oluşmaması bakımından ulaşım ve trafiğe çözümler gerekiyor. Bu konu ile ilgili de projelerimiz var. Gündeme getireceğimiz projelerimiz var. Yeni bir çalışmamız var. İncek Bulvarı'ndan çevre yoluna bağlantıyı düşünüyoruz. Karayolları'nın müsaadesi gerekiyor" dedi.

"ÇUKURAMBAR ÖLDÜ" ELEŞTİRİSİNE DEVAM: Başkan Tuna daha önce dile getirdiği "Çukurambar öldü" eleştirisini de sürdürdü. Tuna, "Çukurambar bölgesinde ciddi planlama hataları yapıldı. Bunlar öldü artık, Allah rahmet eylesin. Çukurambar bölgesindeki binalar öldüler, ölecekler. 5-10 sene sonra taşınırlar. Çok yoğun, otopark problemi olacak. Çok kötü, çok yüksek binalar var. Oradaki binaların altındaki otoparklar, ofis sahiplerinin bir iki arabasına ancak yeter. Oraya müşteri gelmeyecek mi? Ne olacak yavaş yavaş oradaki ofisler boşalacak göreceğiz. Ben öyle emsal falan veremem. Çukurambar da öldü.” demişti. 

SÖYLEDİM, SÖYLÜYORUM: Başkan Tuna bugün de eleştirisini tekrarlayarak, "İmar planları kesinleşmiş, inşaatları devam ediyor. Benim söylediğim şu. Yollar belli, vatandaş görüyor. Ortada görünen bir durum var. Sıkıntıda olduğunu söyledim, söylüyorum. Ben bir sıkıntının olacağını görüyorum. Binalar da bittikten sonra park problemi vs. durum burada. Benim bir şey söylememe gerek yok" dedi.

Gökçek’ten yeni başkana ilk eleştiri!

 MELİH GÖKÇEK'İN MEZARLIK ELEŞTİRİSİ: Gökçek'in mezarlık twitleriyle ilgili olarak da Başkan Mustafa Tuna şöyle konuştu: "Benim Melih Bey'in attığı Tweetlere cevap vermem yakışık almaz ama mezarlık konusunda Karşıyaka Mezarlığı'nda bir doluluk söz konusu. 1-2 yıl daha ancak Karşıyaka Mezarlığı defin işlemlerini cevaplandırabilecek durumda. Tedbirler alınmış. Batı bölgesi, Sincan'da 20-25 senelik yetecek kadar mezarlık alanı ayrıca Keçiören-Pursaklar Bölgesi'nde yeni mezarlık çalışması. Bunlar Melih Bey zamanında yapılmış çalışmalar sağolsun.

Ben o vatandaşı da görmem, tanımam, bilmem. Oradaki yaşayan vatandaşların yoğun tepkileri olmuş. İvedik'in birçok arazisi Karşıyaka Mezarlığı'nın içinde kaldı, burayı da alana koymayalım, rahat hareket edebilecekleri alan olsun diye talepleri olmuş. Bu alanın mezarlık olmamasını istemişler. Bunları ilçeleri ziyaretlerde öğrendim. Vatandaşlarımızın ve teşkilatımızın talepleri, bu mezarlığın, Karşıyaka Mezarlığı ile ilintisi yok. Bu köyün tarihi geçmişine de aykırı bir durum denildi. Biz de bu konuyu Meclis'e getirdik, arkadaşlar uygun gördü. Bizim herhangi başka bir maksadımız olamaz."