BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  POLİTİKA

Yeni Başbakan kim Ahmet Davutoğlu mu?

Yeni başbakan belli oldu, Ahmet Davutoğlu mu Binali Yıldırım mı Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Abone ol

Yeni Başbakan kim oldu, herkesin merak ettiği yeni başbakanın ismi AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında belli oldu.

Yeni Başbakan'ın ismini Recep Tayyip Erdoğan canlı yayınla duyuracak. Yeni Başbakan adayları arasında Ahmet Davutoğlu'nun ismi öne çıkarken, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'un adı da adaylar arasında anılıyordu.

AHMET DAVUTOĞLU AK PARTİ BİNASINDA

Yeni başbakan için gözler AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısına dönerken, başbakan olarak adı anılan Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı makamından ayrılarak AK Parti genel merkezine gitti.

Yeni Başbakan olarak ismi geçen Ahmet Davutoğlu'nun adı saat 18.00'daki basın açıklamasında duyurulmazsa bu büyük bir sürpriz olacak.

ak-parti-myk-yeni-başbakani-bekleyen-gazeteciler.jpg

Yeni Başbakan'ın adının ilan edileceği Recep Tayyip Erdoğan'ın basın açıklamasını internethaber.com'dan canlı olarak izleyebilirsiniz.

AHMET DAVUTOĞLU KİMDİR?

Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AK Parti MYK'dan Ahmet Davutoğlu'nun adı çıktı, peki Türkiye'nin yeni başbakanı olan Ahmet Davutoğlu kimdir, aslen nerelidir?

AHMET DAVUTOĞLU NERELİ?

ahmet-davutoğlu-ardahan-çocukla.jpgAhmet Davutoğlu'nun çocuk sevgisi objektiflere Ardahan'da böyle yansıdı.

Ahmet Davutoğlu aslen Konyalıdır. 26 Şubat 1959 doğumlu olan Ahmet Davutoğlu ilk eğitimini Konya'da aldı.

Uluslararası ilişkiler uzmanı olan Ahmet Davutoğlu kabinenin akademisyen siyasetçilerinden biridir. Büyükülçelik de yapan Ahmet Davutoğlu siyasette zirveye Dışişleri Bakanı olarak oturdu.

DIŞARDAN BAKAN OLDU



1 Mayıs 2009'da Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı olarak Meclis dışından (milletvekili olmadan) atandı. 58., 59. ve 60. hükümetler döneminde başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve hem bakanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevlerinde Abdullah Gül'e dış politika başdanışmanlığı yaptı.

BİR DÖNEMDEN MİLLETVEKİLİ
ahmet-davutoğlu-kars.jpg
Son genel seçimlerde 24. Dönem Konya Milletvekili olarak TBMM'ye giren Ahmet Davutoğlu, evli ve dört çocuk babası. Ahmet Davutoğlu İngilizce, Almanca ve Arapça olmak üzere 3 dil biliyor.

DAVUTOĞLU'NUN BAKANLIK KARNESİ

ahmet-davutoğlu-türk-bayraği.jpg
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, özellikle Suriye politikası sebebiyle çok yoğun eleştiri aldı. Türkiye'nin Beşar Esad operasyonunda bataklığa saplanması ve yüzbinlerce Suriyelinin mülteci olarak ülkeye yığılması başarısızlık hanesine yazıldı.

Büyük Osmanlı hayaline sahip olan Ahmet Davutoğlu, Arap Baharı ile başlayan değişim rüzgarıyla Dış politikadaki hedeflerinden birer birer saptı. Davutoğlu'nun Dışişleri'ndeki politikası bu sapmalar sebebiyle hayalci olarak yorumlandı.