BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Yeni bakanlardan ilk açıklamalar geldi

Bakanlar Kurulu'na giren yeni isimlerden ilk yorumlar geldi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu'ndaki değişiklik sonrası bakanlığa getirilen isimler görevleri hakkında konuştu.

Kimi göreve gelmeyi beklemiyordu kimi ise kendinden emindi.  İşte çiçeği burnunda bakanlardan ilk açıklamalar...

"İNŞALLAH HAKKINI VERMEK NASİP OLUR"

sağlık bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir” dedi. Müezzinoğlu, Edirne Valiliği'nce Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu koro binasında düzenlenen “Helva Geceleri” programında yaptığı konuşmada, etkinliğe ilk defa katıldığını söyledi. Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Müezzinoğlu, yeni görevinin hem ülke hem millet hem de ailesi için hayırlı olmasını diledi.

1992 yılından itibaren siyaset yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Hep şansımla ilgili bir duam vardı. Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumluluklarımın hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bana nasip etsin. İnşallah Edirnemiz için de ülkemiz için de bizim ailemiz için de hayırlı olur. Tabii eşim, çocuklarım ve ben biraz zorlanacağız. Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir.”

MEHMET AKİF ERSOY'DAN ALINTI

Mehmet Akif Ersoy'un “Mazisi olmayanın atisi olmaz” sözüyle konuşmasına devam eden Müezzinoğlu, Edirne'nin mazisini önemseyen, şanlı ve şerefli geçmişi olduğunu dile getirdi. Edirne'nin gurur duyacağı geleceği olacağını belirten Müezzinoğlu, “Onu bizler el birliğiyle başaracağız. Bunu gençler başaracak. Tarihi geçmişinde olduğu gibi, tarihi gelecekte de yine bölgesinde, 'ilinde' demiyorum, bölgesinde söz sahibi olacaktır. Karınca kararınca bu çorbada tuzumuz olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

"BURSLU ÖĞRENCİSİYDİM BAKANI OLDUM"

Yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Bu mesleğe emek veren bir insan olarak beni heyecanlandıran bir görev” dedi. Güler, bakan olarak atanmasının ardından geldiği Meclis’te, “Sizin için sürpriz oldu mu?” sorusuna, “Tabii bu tür görevler herkesin beklediği görevlerdir. Benim için de” dedi ve şu değerlendirmede bulundu:

“43 yıl önce burslu öğrencisi olduğum, 41 yıl önce de memur olarak başladığım daha sonra da her kademesinde görev yaptığım bir bakanlıkta, bakan görevine getirilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. Benim için ailem için özelikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir. Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize şükranlarım vardır. İnşallah layık olmaya çalışacağız. Hayırlı olmasını dilerim.”