BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni Bakanlar Kurulu'nda Beşir Atalay şoku

Yeni Bakanlar Kurulu listesinde Beşir Atalay yok. Çözüm sürecinin kilit ismi Beşir Atalay neden yeni kabineye giremedi?

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL İÇERİK

Yeni Bakanlar Kurulu açıklandı. 62. Hükümet listesindeki en büyük bomba ise Beşir Atalay oldu. Çözüm sürecinin kilit ismi Beşir Atalay yeni Bakanlar Kurulu listesinde yer almadı. 

Eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'vazgeçilmez' isimleri arasında yer alan Beşir Atalay bu kez kabine dışı kaldı. Beşir Atalay'ın görevini 62. Hükümet'te Erdoğan'ın başdanışmanlarından Yalçın Akdoğan yürütecek.

DAVUTOĞLU ATALAY'I ALIP GİTTİ

Beşir Atalay'ın kabine dışı kalması medyayı hareketlendirirken kabineyi açıklayan Ahmet Davutoğlu Cuma namazına giderken yaptığı bir hareketle akılları daha da karıştırdı. Ahmet Davutoğlu namaza giderken makam aracına Beşir Atalay'ı da aldı. İkili birlikte namaza gittiler.

ahmet-davutoğlu,-beşir-atalay-ve-ali-babacan.jpgAhmet Davutoğlu'nun yeni kabinesi cuma namazında buluştu, Davutoğlu bir yanına Beşir Atalay'ı diğer yanına Ali Babacan'ı alarak camiden çıktı.

KONGRE GÜNÜ İLK SİNYAL GELMİŞTİ

AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılan 1. Olağanüstü Kongresi'ne saatler kala Beşir Atalay, Endonezya ziyaretini iptal etmişti. Atalay Endonezya'da yapılan Medeniyetler İttifakı Zirvesi'ne Başbakan Erdoğan adına katılacaktı. Atalay'ın geziyi son dakika iptal etmesi ardından Ankara kulislerinde Atalay'ın yeni Bakanlar Kurulu'nda yer almadığı bilgileri konuşulmaya başlanmıştı. Atalay'ın yeni kabine listesine tepki olarak geziyi iptal ettiği ileri sürülmüştü.

GÜL'Ü İSTEYENLERDEN

AK Parti'nin yeni genel başkanı ve yeni Başbakan kim olsun tartışmalarının yürütüldüğü dönemde Beşir Atalay sık sık Abdullah Gül'ün partiye dönmesi gerektiği yönünde açıklama yapan isimlerden biri olmuştu. Atalay, Gül'ün dönüşünün AK Parti'ye güç katacağını dile getirmişti.