BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,82
ALTIN 2.476,28
HABER /  POLİTİKA

Yeni anayasanın tam mevsimi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeni bir anayasanın tam mevsimi.Bunu partiler değil halk yapmalı" dedi.

Abone ol

Kurtulmuş, Çorum'da 70 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Yeni Anayasa Platformu (YAP)'ın Anitta Otel'deki 'Türkiye'nin Yeni Anayasa İhtiyacı' adlı konferansına katıldı.

Türkiye'nin geçmişinde çok fazla karanlık nokta olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Çorum'daki çabayı büyük bir takdirle karşılıyorum. Özellikle Türkiye'nin toplumsal duyarlılıkları bakımından sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin, siyasi partilerin ortak çalışmalarına her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz bir dönemdeyiz" diye konuştu. 

Geçmişte halkın toplumsal olaylar ile birbirine düşürüldüğünü kaydeden Kurtulmuş, "Sağcı, solcu, Alevi, Sünni diye bu halkın çocukları birbirine düşürüldü. Yeni anayasa için vakit geldi, tam mevsimi. Hükümetin milletin lehine atacağı adımlarda, parlamento içerisinde uzlaşma sağlanırsa ne ala. Eğer uzlaşma sağlanamazsa, buradan milletin bir ferdi olarak açık bir çağrıda bulunuyorum. Milletin lehine olacak hangi adımı atarsanız, hangi anayasa değişikliğini yaparsanız dönün millete. Oyunuz yetmiyorsa referanduma gidin. Bu millet kendi lehine olacak referanduma büyük oranda evet diyecektir" şeklinde konuştu. 

Anayasanın sadece bir metin olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Şimdi aranızdan hukukçuları çıkartsak bize anayasa yazın desek, 50 tane anayasa yaparlar. Eğer sizler bu şekilde yaparsanız, eski sistemden asla çıkamazsınız. Bir vesayet sistemi var. 82 anayasasında milletin önüne süzgeçler koymuşlar, nedir bunlar? Yüksek Askeri Şura, Anayasa Mahkemesi, Milli Güvenlik Kurulu. 10 yılda yapılabilmiş en doğru seçim, cumhurbaşkanını halkın seçmesidir ve fevkalade doğru olmuştur" ifadelerini kullandı.