BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yeni anayasa mecburiyet oldu

Çicek, "Yeni anayasa artık mecburiyet oldu. Birinci ligde oynayan bir ülke ikinci ligin tabi olduğu kurallarla ülkesini yönetemez" dedi...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çicek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 67. Genel Kurulu kapsamında TOBB hizmet binasında düzenlenen TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Törenine katıldı.

Çiçek, burada konuşmasında, her şeyin devletten beklenmesi döneminin geride kaldığını, çıkacak fırsatların değerlendirilmesinin doğrudan doğruya özel teşebbüse ait olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:
''Bu dönem önümüze çıkan fırsatları iyi değerlendirebilirsek, gelişmiş ülkeler sıralamasında makul bir yere değil şampiyonluğa oynayan ülkeler arasında olmamız için hiçbir engel yok. Biz bunu başarmak zorundayız. Artık günümüz demokrasisi temsili demokrasi olmaktan çıktı. Artık çağdaş ülkelerde katılımcı demokrasi modeline geçildi. Burada katılmak, kararlara katılmak, sorunların çözümüne katılmaktır. Meslek örgütlerinin de bu işte sorumluluğu var. Demokrasimizi daha ileri götürmek için yeni anayasa sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bugün geldiğimiz noktada madde yazımını başladık. Diğer meslek örgütlerimizle birlikte TOBB da bu işte etkin olarak görev aldı. Burada TOBB üyelerine ikinci bir görev daha düşüyor, şimdi izleme süreci. Anayasa yapanları iyi izleyin çünkü bu anayasayı yapanlar size borçlu. Anayasa yapan 4 siyasi partiyi izleyin. Yeni anayasa artık mecburiyet oldu. Çünkü birinci ligde oynayan bir ülke ikinci ligin tabi olduğu kurallarla ülkesini yönetemez.''

Yazıcı: Müteşebbislerimize görev düşüyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da yaptığı konuşmada, "Ülkemizin belki de ilk toplumsal refah projesi olan 2023 hedeflerine ulaşmada, hükümetimize ne kadar görev düşüyorsa, müteşebbislerimize ve yerel aktörlere de benzer, belki de daha büyük görevler düşmekte. Biz yeni Türk Ticaret Kanunu'na başından beri katı bir anlayışla değil, katılımcı bir anlayışla yaklaştık. Herkesi dinledik. Nitekim Türk Ticaret Kanunu dahil hiçbir kanun kutsal metin değil. Bizim temel hedefimiz, güçlü kanunlarla ve siz değerli müteşebbislerimizle ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak" dedi.

Konuşmaların ardından, Çiçek ve Bakan Yazıcı aralarında Hisarcıklıoğlu'nun da bulunduğu 20 yıllık delege ile 10 yıllık delegelere hizmet şeref belgesi ve plaket verdi. 

Törenin ardından Çiçek, Yazıcı ve Hisarcıklıoğlu TOBB binasının önünde kurulu olan çeşitli il ve ilçelerin ticaret oda ve borsalarının kurduğu stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet edip, yöresel yiyeceklerden tattı.