BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  MEDYA

Yeni Akit'ten Fethullah Gülen'e: Erkeksen ona beddua et

Fethullah Gülen'in bela okuduğu son sohbeti gündeme oturdu. Yeni Akit'in Gülen'e tepkisi ağır oldu.

Abone ol

Yeni Akit si sürmanşetten Fethullah Gülen için "Erkeksen İsrail'e beddua et" diye başlık attı.

Yeni Akit, Cemaat çevrelerini ayağa kaldıracak bir habere imza attı. Gülen'in beddua ettiği söylenen sohbetini ele alan gazetenin yaptığı haber için attığı başlık olay oldu. "Kim paralelse, Allah onun belasını versin" diyen Gülen, Yeni Akit'in hedefindeydi.

Gazetenin haberinde "Pensilvanya'da mukim "Paralel devlet yapılanmasının" lideri Fethullah Gülen'in beddualı sohbetine büyük tepki: "Erkeksen İsrail'e beddua et." ifadelerine yer verdi.

Haberde Fethullah Gülen’in bir dönem en yakınında bulunan Latif Erdoğan ile Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı'nın görüşleri aktarıldı.

Yeni Akit Gazetesi'ndeki haber şöyle;

akit.20140806103416.jpg
Yeni Akit'in haberi Gülen taraftarlarını kızdıracak

GÜLEN’DEN BEDDUA DEĞİL TEPKİ BİLE BEKLEMEK DOĞRU OLMAZ

Latif Erdoğan: "İsrail’e beddua edemez. Bırakın bedduayı en ufak bir tenkit yapsa Amerika onu orada tutmaz. İsrail lobisi olduğu gibi aleyhine geçer. Zaten onların İsrail ile birlikte çalışmaya taahhütleri vardır. Bundan dolayı Gülen’den beddua değil, bir tepki bile beklemek doğru olmaz. Çünkü onun Amerika’da oturmasını bile temin eden ve ona kefil olan insanlar İsrail lobisi ile bağlantılı kimselerdir. Dolayısıyla ondan tepki beklemek manasız."

Abdülkadir Badıllı
: Bu kadar olaylar sonrasında hâlâ diyor ki; ‘Örgüt değiliz, paralel değiliz.’ Peki ya bu ortaya çıkan gerçekler nedir? Bu polisler, bu kadar savcılarla işler yapan kimdir peki? Kimdir bunlar? Neyin nesidir bunlar?” diye sordu.

GÜLEN NE DEMİŞTİ?

"İmtihan ve Hakta Sebât" başlıklı yeni sohbetinde Gülen, paralel devlet iddialarına çok sert cevap vermişti:

"Kim paralelse, Allah onun belasını versin. Kim sülükse, Allah onun bin belasını versin. Sülüklerin evlerine ateş salsın, yuvalarını başlarına yıksın. Bizsek yani. Kim çeteyse… kim örgütse… kim silahlı örgütse… kim milletine kötülük yapmak istiyorsa… kim milletin hakkı olan arpa kadar bir haram yemişse, Allah onun belasını versin!” Bunu söylerken kendi adınıza söyleyin!"

OLAY OLAN SON DUASI

17 ARALIK OPERASYONUNDAN BİR KAÇ GÜN SONRA YAPTIĞI OLAY DUA YA DA BEDDUA