BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  DÜNYA

Yeni Adalet Bakanı resmen o

Kabine revizyonunda Adalet Bakanlığı görevine getirilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, görevini Sadullah Ergin’den düzenlenen törenle dev...

Abone ol

Kabine revizyonunda Adalet Bakanlığı görevine getirilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, görevini Sadullah Ergin’den düzenlenen törenle devraldı.
Adalet Bakanlığında düzenlenen törende konuşan Adalet Bakanlığı görevini Bozdağ’a devreden Ergin, “Bugün Adalet Bakanlığı görevini siyasette hep beraber yol arkadaşlığı yaptığımız Bekir Bozdağ kardeşimi yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. 2002 senesinde milletvekili olarak başladığımız siyasi hayatımıza adalet komisyonunda beraberce komisyon üyeliği yaptık Bekir bey ile. Arkasından grupta, grup başkan vekili olarak birlikte hizmet etmeye çalıştık. Daha sonra aynı kabinede beraber kabine arkadaşlığı yaptık. Bugün de halef selef olmanın keyfini yaşadığımı ifade edeyim. 4.5 yılı aşkın süredir Adalet Bakanı olarak görev yapmaya çalıştım. Bu süre içinde Türkiye’de yargının adalet sisteminin temel problemlerini çözme noktasında çok kapsamlı çalışmalar yapıldığını ifade etmiştik. 2009’dan bugüne kadar deklere ettiğimiz yargı reformu stratejisinin yüzde 85’i hayata geçirilmiş durumdu” diye konuştu.

"TÜRKİYE BU UNVANI BIRAKTI"
Ergin, özellikle Türkiye’de insan haklarının güçlendirilmesi bireysel hak ve özgürlüklerin daha fazla güvence altına alınmasının, uluslararası standartları yakalama noktasındaki çalışmaları AB ile yürütülen görüşmeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile olan mesailerinde önemli gelişmeler kaydettiklerini ifade ederek şunları dedi:
“En çok ihlal alan ülke konumundan ikinciliğe geldi Türkiye, bu unvanı bir başka ülkeye bıraktı. Ama en çok şikayet edilen ikinci ülke idi bugün bu ikincilik beşinci sıraya gerilemiştir. Türkiye aleyhine yapılan başvurular azalmaya başlamıştır. Türkiye’nin insan hakları ihlallerinde ortaya koymuş olduğu mücadele azmi neticelerini vermeye başlamıştır. Bugün bugün bu görevi devrederken inşallah bizden sonra bu gelişmeleri daha da ileri taşıyacak bir arkadaşıma görevi devretmenin hazzını yaşadığımı ifade edeyim. Özellikle yargı sisteminde yapılan değişimlerin sonuçlarının vatandaşa ulaşması noktasında bir beklentimiz var. Çünkü alınan tedbirler gerçekleştirilen değişimler orta ve uzun vadede sonuç ortaya koyacak değişimlerdi. Ben kendisine yeni görevinde başarı diliyorum. Çalışma arkadaşları ile beraber 76 milyon ülke insanının beklemiş olduğu güven veren adalete ulaşma noktasında hayırlı icraatlarını da dört gözle beklediğimizi ifade ediyorum.”

"KENDİSİNDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"
Bozdağ ise şöyle konuştu:
“Bugün Adalet Bakanlığında kendisini büyük saygı duyduğum ve halefi olma gibi bir nasibi de yaşadım. Sadullah Bey’den gerçekten hem bilgi olarak hem de tecrübe olarak çok şey öğrendiğimi ifade ediyorum. Böyle değerli bir arkadaştan Adalet Bakanlığı görevini devralmanın şerefini ve bahtiyarlığını yaşıyorum. Sayın bakanımın gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan dolayı kendisini teşekkür ediyorum. Gerçekten Türkiye’de yaşanan önemli değişimler Sayın bakanımızın döneminde atılan adımlarla daha da ileri taşındı. Sayın bakanımızın takdiri ile Cumhurbaşkanımızın onayı ile bu görev dün akşam bize tebliği edildi. Bana olan güveni boşa çıkarmamak ve ülkemizin bu alandaki hizmetlerini sayın bakanımızın getirdiği başarılı çizgiden ileri noktalara taşımak için İnşallah bundan sonraki süreçde beraber çalışacağız. Sayın bakanımın bilgisinden her zaman istifade edeceğim. Altına girdiğimiz yükün ağırlığının farkındayız. Ama bunun altından kalkacağımızı ve ülkemize bu alanda hayırlı hizmetler yapabileceğimizi düşünüyorum."
(İHA)