BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

Yemin etmeyen Leyla Zana'ya büyük şok!

Yemin töreninde metnin dışına çıkan ve yemini kabul edilmeyen HDP milletvekili Leyla Zana'nın devamsızlık nedeniyle vekilliğinin düşmesi gündeme geldi.

Abone ol

17 Kasım 2015 tarihinde TBMM'de 26. Dönem milletvekilleri düzenlenen yemin töreninde, metnin dışına çıkıp Kürtçe konuşan ve metni birebir aynı okumayan HDP'li Leyla Zana'nın yemini geçerli sayılmadı. Leyla Zana, yemine başlamadan önce Kürtçe olarak "Onurlu ve Kalıcı Bir Barış Umuduyla" dedi.

Zana, metnin sonunda ise "Büyük Türk milleti" yerine "Büyük Türkiye milleti" ifadesini kullandı.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞEBİLİR

Zana'nın aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süre boyunca meclis çalışmalarına katılamaması üzerine TBMM Başkanlık Divanı HDP’li Leyla devamsızlık nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesini gündeme aldı.

GEREKÇE DEVAMSIZLIK

Yemini geçersiz sayıldığı için Meclis çalışmalarına katılamayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın devamsızlık gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme geldi.

ZANA'NIN İTİRAZI OLDU

TBMM Başkanlık Divanı toplantısının ilk gündem maddesi, “Anayasanın 81. maddesine uygun biçimde ant içmeden aralıksız olarak Genel Kurul’un 212 birleşimine katılmaması” ile ilgili cetvel ve Zana’nın bu konuda yaptığı itiraz oldu. TBMM Başkanlık Divanı milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde bir karar verirse Zana’nın dosyası önce Karma Komisyon’a ardından Meclis Genel Kurulu’na getirilerek milletvekilliği düşürülebilecek.