BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

Yemenli yetkililer: Salih ülkeyi terk etmedi

Yemenli yetkililer, Cumhurbaşkanı Salih'in ülkeyi terk ettiği bilgisini reddetti. Hükümet içinden kaynaklar ise BBC'ye Salih'in tedavi görmek üzere Suudi Arabistan'a gittiğini söylemişti.

Abone ol

Yemenli yetkililer Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in ülkeyi terk ettiği yönündeki bilgiyi reddetti.

Yemen hükümeti içinden kaynakların BBC'ye yaptığı açıklamaya göre ise Yemen cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, ülkeyi terk etti.

Hükümet kaynakları, Salih'in tedavi görmek üzere Suudi Arabistan'a gittiğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı'nın Yemen'e dönüp dönmeyeceği konusunda ise bir açıklama yapılmış değil.

Salih, Cuma günü cumhurbaşkanlığı sarayına gerçekleştirilen saldırıda yaralanmıştı.

Beklenen açıklamasını yapmak için halk önüne çıkmak yerine ses kaydını tercih etmesi, ülkede Salih'in durumuyla ilgili spekülasyonlara yol açmıştı.

Hükümet yetkilileri, Cumhurbaşkanı'nın askeri bir hastanede tedavi gördüğünü ve gece geç saatlerde taburcu edildiğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı sarayının bombalanması sırasında başbakan ve meclis başkanının yaralandığı ve dört muhafızın öldüğü açıklanmıştı.

'Mücadeleye devam'

Cumhurbaşkanı Salih, iyi olduğunu söylediği mesajında, orduya aşiret üyeleriyle mücadele etmeye devam etme çağrısı yaptı.

Muhalif Haşed aşireti lideri Şeyh Ahmar adına yapılan açıklamada ise, saldırıdan aşiretin sorumlu olmadığı ifade edildi.

Gece boyunca cumhurbaşkanına bağlı kuvvetler ile silahlı aşiret mensupları arasındaki çatışmaların azaldığı da ülkeden gelen haberler arasında.

BBC muhabiri Lina Sinjab, başkent Sana sakinlerinin, acil ihtiyaçları için sokağa çıkabildiği, ancak şehirdeki havanın gergin olmaya devam ettiği belirtiliyor.

Sana sokaklarında çok sayıda tank ve kontrol noktası var, bazı yollar da geçişe kapatılmış durumda.

Yemen'de dört günden bu yana devam eden çatışmalarda 100'ü aşkın kişi öldü.