BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  DÜNYA

Yemenli Abdullah'tan acı haber annesine yeni kavuşmuştu

ABD'de tedavi gören ve Donald Trump'ın kararnamesi nedeni ile aylarca annesinden ayrı kalan Yemenli Abdullah'tan acı haber geldi. 10 gün önce annesine kavuşan Abdullah dün hayatını kaybetti.

Abone ol

AMERİKA Birleşik Devletleri'nde hasta yatağında dünya gündemine oturan Yemenli Abdullah annesine kavuştuktan 10 gün sonra yaşamını yitirdi. Amerika İslam İlişkileri Konseyi'nin açıklamasında 2 yaşındaki çocuğun Oakland'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık kararnamesiyle aralarında Yemen’in de bulunduğu 5 Müslüman ülkeye ABD’ye seyahat yasağı getirilmesiyle anne Şeyma Swiley, hastanede son günlerini yaşayan oğlu Abdullah’ı görmeye gidemiyordu. Şeyma Swiley'in günler sonra hasta döşeğindeki oğlunu görmeye izin çıkmıştı.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN
Genetik beyin rahatsızlığı yaşayan Abdullah'ın cuma günü yaşamını yitirdiği açıklandı. Yemenli çocuk için cumartesi günü Kaliforniya'da cenaze töreni düzenlenecek.

Şeyma ve Ali Hassan çifti, oğulları Abdullah 8 aylıkken Yemen’deki savaştan kaçarak Mısır’a gitmiş ve oğullarının tedavisini sürdürmeye çalışmıştı. Abdullah’ın durumunun ağırlaşması üzerine 22 yaşındaki baba Ali Hasan, 5 ay önce genetik beyin rahatsızlığı yaşayan oğlunu tedavi ettirmek için Kaliforniya’ya götürmüştü.