BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
HABER /  DÜNYA

Yemen'deki askerler ilk kez görüntülendi

Yemen, koalisyon güçlerine ait askerlerin ülkelerine giriş yaptığını açıkladı. Suudi Arabistan ise bu iddiaları yalanladı.

Abone ol
Yemen'de hükümet kaynakları ve yerel güçler, Körfez koalisyonuna bağlı askerlerin Aden'de olduğunu açıkladı. Suudi Arabistan'ın "kara harekatı yok" diye açıklama yapmasına rağmen Al Jazeera, Yemen'deki askerlerin görüntüsünü yayınladı.

Yemen hükümeti yetkilisi, Suudi Arabistan’ın öncülüğünde kurulan Husi Karşıtı koalisyona bağlı bir kara gücünün Aden’de bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansur Hadi’ye destek veren Halk Komitelerine destek verdiğini açıkladı.  İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, ‘sınırlı’ bir kara gücünün Aden’e ulaştığını, devamının da getirileceğini söyledi.

SUUDİ'LER KABUL ETMEDİ AMA...

Suudi Arabistan sözcüsü Aden'de bir yabancı gücün bulunmadığını, ancak koalisyonun Husilere karşı savaşan Halk Komitelerine destek vermeye devam ettiğini söyledi. Al Jazeera ise Suudi Arabistan'ın kabul etmediği Yemen'deki askeri birliklerin görüntülerini yayınladı. İddialara göre Aden’e ulaşan askerler Cibuti üzerinden geldi. Sayıları kesin olarak bilinmemekle beraber onlarca asker bölgeye ulaştı. Askerler hafif ancak güçlü savunma silahları taşıyor ve hızlı hareket edebiliyor. Birlik mensupları yöresel kıyafet içindeler ancak Yemen’de konuşulan Arapça’dan farklı bir lehçe ile konuşuyorlar. Bu bilgiler diğer yerel kaynaklar ve Halk Komiteleri (Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı milisler) kaynaklarınca da doğrulanıyor.