BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  DÜNYA

Yemen'de tünelin sonunda ışık yok!

Yemen'de parlamento, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin istifasının değerlendirileceği oturumu erteledi.

Abone ol

Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasının değerlendirileceği Meclis'in olağanüstü toplantısının, ertelendiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Meclis Heyeti, Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetin istifası üzerine acil toplanmaya çağrılan parlamento üyelerinin bir araya gelmesine zaman tanımak için erteledi.

Meclisin acil toplantısının tarihine ilişkin bilgiye yer vermeyen haberde, söz konusu olağanüstü toplantıda Parlamento'nun, Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetin istifasını kabul edip etmemeye yönelik kesin kararını belirlemesi bekleniyordu.

Uzun süredir siyasi çatışmaların devam ettiği Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırısıyla tırmanmıştı. Daha sonra taraflar arasında anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı.

Ancak Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği ve mutabık olunan anlaşmalara uymadığı" gerekçesiyle önceki gün istifasını Cumhurbaşkanı Hadi'ye sunmuştu. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa süre sonra istifa etmiş, Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai ise Hadi'nin istifasını reddederek, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.