BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  DÜNYA

Yemen'de son durum! bomba yağdı

Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan askeri operasyonda Yemen'deki bazı bölgelere bomba yağdı.

Abone ol
Suudi Arabistan öncülüğündeki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında, Yemen'in çeşitli kentlerinde eski rejim ve Husi Ensarullah hareketine ait askeri bölgelere hava bombardımanı yapıldığı bildirildi.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, başkent Sana'nın güneyinde devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı 48. askeri bölgenin hava savunma birliğine saldırı düzenlendi. Ayrıca Salih'in doğduğu Sana'nın güneyindeki Senhan ilçesinde yer alan Ruyme Hamid askeri bölgesi de vuruldu.
 
Ülkenin kuzeyindeki Suudi Arabistan sınırında yer alan Husilerin kalesi konumundaki Sada bölgesinde ve Hudeyde kentinin Selif limanı yakınındaki el-Melahiz bölgesinde ise harekete ait silah depoları hedef alındı. 
 
Husi Ensarullah'ın 2 gün önce silah ve askeri mühimmat taşıdığı Taiz'in doğusundaki Tarık Havva Üssü'ne düzenlenen saldırıya ise el-Cund mevkisindeki Husi militanları, uçaksavar ateşiyle karşılık verdi.
 
Devrimin ardından siyasi süreçlere daha fazla katılım talep eden Husilerin gösterileri ve bölgedeki aşiretlerle çatışarak nüfuz alanlarını genişletmesi ülkede istikrarsızlığa yol açmıştı. Merkezi yönetimle yapılan uzlaşı görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine başkent Sana'da bazı stratejik yerleri kontrol altına alan Husiler, Ocak 2015'te başkanlık sarayına girmiş, bu olayın ardından ev hapsinde tutulan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, bir süre sonra Aden'e geçerek, halen meşru lideri olduğunu duyurmuştu.
 
Hadi'nin Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçerek, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.