BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de saldırı: '20 asker öldü'

Yemen'in doğusundaki Hadramut vilayetinde bir askeri kontrol noktasına gerçekleştirilen saldırıda 20 askerin öldüğü belirtiliyor. Yetkililer saldırının Yemen'deki El Kaide örgütü ile ilişkili olabileceğini belirtiyor

Abone ol

Yemen'in resmi haber ajansı Saba resmi yetkililere dayandırdığı haberinde ülkenin doğusundaki Hadramut vilayetinde bir askeri kontrol noktasına gerçekleştirilen saldırıda 20 askerin öldüğünü duyurdu.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Güvenlik güçleri daha önce yaptıkları açıklamada 8 kişinin öldüğünü ve 6 kişinin yaralandığını belirterek saldırıyı Yemen’deki El Kaide örgütü ile ilişkilendirmişti.

Yemen, El Kaide militanlarının dünya genelinde en etkin oldukları ülke olarak nitelendiriliyor.

Arap Yarımadası'nda El Kaide örgütü, 2012'de Yemen'in eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in koltuğunu bırakmasının ardından oluşan iktidar boşluğunu kendi lehine kullanıyor.

Geçtiğimiz ay Yemen'in başkenti Sanaa'daki bir hapishane silahlı kişilerin saldırısına uğradı. Güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada yedi polis ve üç militan hayatlarını kaybetti.

Aralık ayında ise, militanlar Sanaa'daki Savunma Bakanlığı binasına saldırmış, 50'den fazla kişiyi öldürmüş, 160'ı aşkın kişiyi yaralamıştı.

Yabancı ülke vatandaşlarının kaçırılması olayları da son dönemde artış gösterdi.