BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.408,63
HABER /  DÜNYA

Yemen'de havan topu saldırısı: 3 ölü

Yemen'deki havan topu saldırısında 3 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Abone ol
Yemen'de, Husilerin, Marib ilinde kabile mensuplarını hedef alan havan topu saldırısında 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.  
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husiler, Marib'in Sirvah ilçesine havan topu saldırısı düzenledi. Kabile mensuplarını hedef alan saldırıda 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.  
 
Taiz'de ise Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi destekçisi 35. Tabur arasında çatışmalar sürüyor. Husiler, taburu ele geçirmek için kent içinde pek çok merkezden ilerlemeye çalışıyor.
 
Öte yandan, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Taiz'deki Husi mevzilerini bombaladı.
 
Sabah başlayan ve akşama kadar devam eden saldırılarda devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e destek veren cumhurbaşkanlığı saray muhafızları ve özel kuvvetlerin mevzileri bombalandı. Koalisyon uçakları Vadi Sale, El-Hamsin Caddesi ve cumhurbaşkanlığı sarayı civarında Husilere ve Salih destekçisi güçlere ait 3 tankı vurdu.
 
Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de Husi militanların kuzeydeki bazı kentler ile başkent Sana'yı ele geçirmesinin ardından Aden'e yönelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Hadi yönetimi, Arap Birliği ile uluslararası topluma müdahale çağrısında bulunmuş, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı altında Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.