BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.434,24
HABER /  DÜNYA

Yemen'de anlaşma çıkmadı!

Siyasi taraflar, "Başkanlık Konseyi" olşuturulması konusunda anlaşmaya varamadı.

Abone ol

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi'nin istifasının ardından gündeme gelen "Başkanlık Konseyi" oluşturulması konusunda anlaşmaya varılamadığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer'in "Barış ve Ortaklık Anlaşması"nı imzalayan siyasi taraflarla başkent Sana'da görüştüğünü belirtti.  

Cumhurbaşkanı Hadi'nin istifasından sonra oluşan boşluğun doldurulması için sunulan "Başkanlık Konseyi" konusunda hala anlaşmazlık yaşandığını ifade eden yetkili, toplantıya yarın devam edileceğini aktardı.

Ülkedeki krizi aşmak amacıyla  önceki gün düzenlenen ve gelecek dönemde yönetimi devralacak "Başkanlık Konseyi" oluşturulmasının tartışıldığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Hadi'nin istifasının kabul edilmesi ve yerine Meclis Başkanı Yahya er-Rai'nin gelmesi ya da görevde kalması konusunda görüş ayrılığı yaşandığı belirtilmişti.

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.

Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet de "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Hadi de bu gelişmenin ardından istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuştu. Rai ise istifayı reddederek, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmış ancak geçen pazar yapılacak oturum ertelenmişti.