BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Yemen polis akademisine intihar saldırısı

Yemen'in başkenti Sana'da polis akademisini hedef alan intihar saldırısında en az 20 kişi öldü.

Abone ol

Yemen'in başkenti Sana'da polis akademisini hedef alan intihar saldırısında en az 20 kişi öldü.

Polis kaynakları, öğrencilerin dersler sona erdikten sonra akademiden çıkmaları sırasında patlayıcı maddeler taşıyan kişinin kendisini havaya uçurduğunu bildirdi.

Olayda onlarca kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

Yemen'deki İslamcı gruplar, kendi mevzilerine yönelik ordu operasyonlarının intikamını almak için saldırı düzenlemeye ant içmişlerdi.

Mayıs ayında, başkent Sana'da düzenlenen bir resmi geçit provası sırasında askeri üniformalı bir intihar bombacısının eyleminde 90'ı aşkın asker ölmüştü.

Arap yarımadasında el Kaide'nin bir kolu olarak ortaya çıkan Ensar el Şeria örgütü söz konusu saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Bu olay Yemen'de yeni Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin geçen Şubat ayında işbaşına gelmesinden bu yana düzenlenen en kanlı saldırıydı.

Ensar el Şeria, geçen yıl ülkede gerçekleşen halk ayaklanmasından yararlanarak eylemlerini yaygınlaştırdı. Yeni Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, göreve geldiğinde önündeki en önemli görevin el Kaide'yle mücadeleye devam etmek olduğunu söylemiş ve güneydeki Abyan eyaletinde bulunan belli başlı kentlerde askerlerin kontrolü yeniden ele alması için emir vermişti.

Geçen ay Yemen ordusu yüzlerce militanın ve onlarca askerin ölümüyle sonuçlanan çatışmalar sonunda bölgenin yönetim merkezi Zinjibar'da kontrolü yeniden ele geçirmişti.