BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yedisu'ya bin çam fidanı dikildi

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde devlet yetkilileri ile vatandaş ve öğrenciler el ele vererek bin adet fidan dikti.

Abone ol

İlçeyi yeşil örtüye bürümek üzere kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından ortak sürdürülen çalışmalar kapsamında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden bin adet çam fidanı temin edildi.

Yeşil bir Yedisu için ilçe çıkışı üzerinde bulunan Erzurum yolu kenarında Kaymakam Mustafa Pala'nın ismi verilen bir ormanlık alan oluşturuldu. Fidanlar ilçe yetkilileri, vatandaş ve öğrencilerin katıldığı bir törenle Kaymakam Mustafa Pala Hatıra Ormanı'na dikildi. Törende bir açıklama yapan Yedisu Kaymakamı Mustafa Pala, ilçeye güzel bir mesire ve ormanlık alanı kazandırıldığını söyledi. Kaymakam Pala, "Halkımız ve öğrencilerimizin desteği ile bugün fidanlarımızı diktik. İnşallah bu ağaçlar yetişecek ve yeni nesillere güzel hizmetler verecektir. Bu çalışma ile öğrencilerimize ağaçlandırma sevgisi aşılamış olduk. Böylesi çalışmalarla güzel birlik ve beraberlik sağlamış oluyoruz. Devlet ve millet el ele vererek ortak bir ormanlık oluşturduk" dedi.

Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu ise, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ortam oluşturmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Memioğlu, böylesi önemli bir işe vesile olan ve emeği geçen herkesi kutladığını belirtti.
Fidan dikim törenine katılan vatandaş ve öğrenciler, kendi isimlerini taşıyan çamları diktikten sonra can suyunu verdi.