BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,45
GÜNCEL

Yedek subaylar askerlik borçlanmasını nasıl yapmalı?

Askerliğimi Uzun Dönem Yedek Olarak Yaptım. Askerlik Borçlanması Yapabilir miyim? Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen sözlü ve yazılı makalesinde anlattı.

Sosyal Güvenlik Denetmeni Bünyamin Esen, yedek subayların askerlik borçlanmasını nasıl yapması gerektiğini sözlü ve yazılı makalesinde şu şekilde anlattı:

































































'Askerlik borçlanmasıyla ilgili sorulan ve merak edilen konulardan birini de yedek subay olarak askerliğini yapanlar yani uzun dönemli askerlik yapan üniversite mezunlarının durumu oluşturuyor. Yedek subaylar bildiğiniz üzere Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından maaş ödenerek hizmetlerinden faydalanılan kişiler. Ancak yedek subay okuluna giden yani ilk 2-3 ay boyunca maaş almadan okulda geçen süreler sosyal güvenlik açısından ödenerek askerlik borçlanmasına konu edinebilmekte. Merak edilen bir konu da eğer erken terhis olduysanız , askerlik borçlanmasını nasıl yapacaksınız ? Erken terhis olan kişilerin terhis oldukları tarihe kadarki fiilen askerlik yaptıkları dönemi borçlanmaları mümkün. Rapor veya başka bir nedenle zorunlu askerlik hizmeti yapmamış olanların ise askerlik borçlanması yapabilmesi ve bu suretle emeklilik günü kazanabilmesi mümkün değil.'  

Sitene Ekle
Etiketler