BIST 9.454
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,02
HABER /  SAĞLIK

Yazın insanlara 'güzel' etkisi

Yapılan bir araştırmada insanların yazın daha çekici göründükleri ifade edildi.

Abone ol

Araştırmada bu oran kadınlar için yüzde 82 oranında.

Uzmanlar yaz aylarında insanların daha seksi, mutlu ve sağlıklı göründüğünü söyledi. Sıcak havaların kadınlara daha büyük etki yaptığı, sıcaklık yükseldikçe daha iyi göründükleri ileri sürüldü.

2 bin kişi ilen yapılan araştırmada insanların mevsime göre nasıl göründükleri değerlendirildi. Araştırma sonunda aynı insanların dötte üçünün kıştan daha çok yaz aylarında iyi göründüğü bulundu.

Bu oran yüzde 73. Ayrıca yüzde 72'si daha mutlu göründüğünü, yarısı ise sağlıklı hissettiğini belirtti. Yüzde 37'lik bir oranda insanlar yaz aylarında daha güvenli hissettiklerini söyledi. Bu arada yarıdan fazlası yazın daha çekici göründüğünü söyledi.

Katılımcılara dört kadın dört de erkeğin yaz ve kış aylarında çekilmiş fotoğrafları gösterildi. Uüzde 82'si kadınların yaz aylarında daha çekici göründüğünü söyledi. Buna akrşılık yüzde 60'ı sıcak aylarda erkeklerin daha iyi göründüğünü belirtti.

Yüzde 72'si yaz fotoğrafının daha mutlu, yüzde 21'i mutlu olduğunu çünkü güzel kıyafet giydiğini ve güzel takılar taktığını kaydetti. Katılımcıların sadece yüzde 2'si kış aylarında daha iyi göründüğünü söyledi.

İlişki uzmanı Kate Taylor bunun doğal olduğunu çünkü yazın diğerlerini daha cazip gördüklerini belirtti