BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu'nun ölümünde 6 şüphe

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazada 6 şüpheli durumu açıkladı.

Abone ol

'Kurtuldu, geliyor' bilgisi, bildirilen yerin aranmaması, helikopterin üzerinden bir takım cihazların sökülmesi, radar kayıtları, olaydan yaklaşık 2-2.5 saat sonra oraya 2 helikopterin inip kalkmış olması.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisince, Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koru Beldesi'ndeki Harb-İş Sendikası Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenen Genel İstişare Toplantısı'na katıldı.

Burada konuşan Mustafa Destici, Türkiye'nin bir an önce ülkenin birinci gündemi olan terör sorununu çözmesi gerektiğini söyledi. Terör bitmeden ülkede hiçbir problemin çözülemeyeceğini ve ortadan kaldırılamayacağını ifade eden Destici, İmralı süreciyle ilgili görüşlerini açıkladı.

İMRALI SÜRECİNE TEPKİ

Sürecin millete şirin ve masum gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Destici, "Bu nedenle adını, 'İmralı, Ada Süreci' koydular. İktidar partisi üyelerinin, hükümet sözcülerinin konuşmalarındaki, sözlerindeki satır aralarını okuduğunuzda, baktığımızda nasıl bir süreçle karşı karşıya kaldığımızı, bu milletin, devletin kimlerle pazarlık masasına oturduğunu gördük. Bir kere sürecin adı İmralı değil. Sürecin adını doğru koymak lazım. Sürecin adı, 'Apo ile müzakere sürecidir', 'PKK ile müzakere sürecidir', 'onun siyasi uzantılarıyla müzakere sürecidir' ve 'onun Avrupa uzantısıyla müzakere sürecidir.' Süreç sadece tek yönlü, tek kişiyle yürütülen bir süreç değildir. Böyle 4 ayaklı yürütülen süreçte dış mihrakların olmadığına, bir takım dış ülkelerin bu işin içinde bulunmadığına hiç kimse bizi inandıramaz" diye konuştu. Destici, şu andaki bilgi ve öngörülerinin bu sürecin düşünüldüğü şekilde tamamlanmayacağını gösterdiğini söyledi.

'YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜNDE 6 ŞÜPHE VAR'

Eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle de ilgili konuşan BBP Lideri Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun ölümüne şüpheli baktıklarını ifade etti. Destici, "Soruşturma şu anda gizlilik kararıyla birlikte Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet savcıları tarafından devam ediyor. Bütün detay, teferruatına sahip değilim. Ama gördüğümüz, bildiğimiz bir şey var. Biz komplo teorilerinin peşinde değiliz. Toplumda, 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısı oluşturan 6 tane şüphe var, bizim belirlediğimiz. Bu şüpheler dağıtılmadığı, şüphelerin sorusunun cevabı net olarak açıklanmadığı sürece, kimse bizi Muhsin Yazıcıoğlu?nun şehadetinin bir kaza olduğuna inandıramaz" dedi.

Konuşmasında, Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonraki bazı şüphelere değinmek istediğini belirten Mustafa Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunlardan birincisi, 'Kurtuldu, geliyor' bilgisi; ikincisi, bildirilen yerin aranmaması, yer bildiriliyor ama başka yerler aranıyor; üçüncüsü, helikopterin üzerinden bir takım cihazların sökülmesi; dördüncüsü, radar kayıtları; beşincisi, oradaki hava hareketliliği ve altıncısı da olaydan yaklaşık 2-2.5 saat sonra oraya 2 helikopterin inip kalkmış olması. Biz bu soruların cevabını almadan, bu şüpheler kalkmadan, tabii ki bu süreç aydınlatılmadan bu işin peşini bırakmayacağız. Bizim yorulmamızı, bıkmamızı, usanmamızı bekleyenler boşuna hayal kurarlar. Biz sonuna kadar sürecin takipçisiyiz ve mutlaka bu 6 maddenin cevabı çıkmadan sürecin aydınlatılmayacağını düşünüyorum. Şu anda biz sabırla süreci takip ediyoruz. Ama eğer, bu soruların cevabı verilmeden, şüpheler dağıtılmadan dosya bir yerlere havale edilmeye veya kapatılmaya kalkılırsa o zaman ki tavrımızın ne olacağını herkes görecektir."