BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu'nun eşi savcıya konuştu

Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını soruşturan savcıya, BDP Genel Başkanı ile birlikte gitti.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte Malatya Adliyesi'nde özel yetkili savcı ile yaklaşık 4.5 saat görüştü.

Mustafa Destici, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, savcıyla 'müşteki' sıfatıyla görüştüklerini belirtti. Görüşmenin kendi talepleri üzerine gerçekleştiğini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

''Bugün buraya rahmetli genel başkanımızın eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile birlikte müşteki sıfatıyla geldik. Hanımefendi ve ben, bizdeki bilgileri savcılarla paylaştık. Bize son günlerde gelen bilgileri kendileriyle paylaştık. Görüşme benim ve hanımefendinin talebi üzerine gerçekleşti. Hiçbir kurumu kamuoyu önünde suçlamak, zan altında bırakmak gibi bir niyetimiz yok. Kurumlarımızdan istediğimiz olayla ilgili neyi biliyorlarsa, bu olayın aydınlanması için cesaret göstersinler. 'Neden hala istenen bilgi ve belgeler kurumlardan gönderilmiyor?' Biz bu sorunun cevabını arıyoruz.''