BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu öldürüldü iddiasına 6 neden

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu kazasının üstünün örtülmeye çalışıldığını savundu.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili dosyanın birileri tarafından kapatılmak istendiğini söyledi.

Konuyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığı görüşmenin perde arkasını da anlatan Destici, "Birileri bu dosyanın açık olmasını istemiyor. Birileri bu dosyada sonuna kadar gidilmesini istemiyor. Hatta bir suikast ve sabotaj olmasa bile hata ihmal kusurdan kaynaklanan bir şey olsa bile hiç kimse üstüne bir şey sıçramasını istemiyor." dedi.

'Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temelini atmak üzere Gazze'ye giden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Destici, Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığı görüşmenin perde arkasını da anlattı. Başsavcı ile yaptığı görüşmenin temel sebebini açıklayan Destici, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmemizin temel nedeni ana dosya Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nda fakat üst dereceli memurların bürokratların yargılanması ile ilgili daha önce İçişleri Bakanlığı izin vermemişti. Hukukçularımız Danıştay’a başvurmuşlardı. Danıştay o kararı kaldırınca, şu anda üst dereceli memurlarla ilgili soruşturmayı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun da dosyayı idari yönden incelemeye devam ettiğini belirten Destici, “Soruşturma en geniş şekilde üç koldan devam ediyor. ‘İstediğiniz şekilde mi yürüyor?’ derseniz, tabiî ki bizim de istediğimiz şekilde yürüdüğünü yüzde yüz bilemiyoruz. Şöyle bir durum var; dosyada gizlilik kararı olduğu için, özellikle Malatya’daki ana dosyada savcıların hangi aşamaya geldiğini doğrusu tam olarak da bilemiyoruz. Ama ben daha önce de söyledim. Bunda da ısrarlıyız.” şeklinde konuştu.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE DAİR 6 TANE SEBEP

Toplumda ‘Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü’ algısını oluşturan 6 tane sebep olduğunu dile getiren Destici, “İşte bunlardan bir tanesi ‘kurtuldu, geliyor’ bilgisi. Dönemin Kayseri Emniyet Müdürü’nün Vali’ye verdiği bilgi ve oradan basına yansıdı. Onun netleşmesini istiyoruz. Belki de netleşti ama biz soruşturmanın şeyini bilemiyoruz. İkincisi bildirilen yerin aranmamış olması. Üçüncüsü helikopterin üzerinden birtakım cihazların sökülmesi. Dördüncüsü üç buçuk yıldan fazla oldu, hala net radar kayıtları yoksa herhalde şüphelerimiz devam edecektir. Yine aynı şekilde oradaki hava hareketliliği ve olaydan iki buçuk saat sonra oraya iki tane helikopterin kalkıp indiği. Şu şüpheler dağıtılmadan bu soruların cevabı verilmeden, hiç kimse toplumda oluşan ‘Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımız öldürüldü’ algısını değiştiremez dosyayı kapatamaz.” dedi.

“Birileri Yazıcıoğlu dosyasının kapanmasını istiyor.” diyen Destici sözlerini şöyle tamamladı: “Birileri bu dosyanın açık olmasını istemiyor. Birileri bu dosyada sonuna kadar gidilmesini istemiyor. Hatta bir suikast ve sabotaj olmasa bile hata ihmal kusurdan kaynaklanan bir şey olsa bile hiç kimse üstüne bir şey sıçramasını istemiyor. Onlar takibi bunu istemeyecek; biz de isteyeceğiz. Önemli olan burada hukuk, hukukun en üst noktasına bu dosyayı getirmişiz. Biz bütün hukuki süreci en ince detayına kadar araştırmışız. Gelebileceği her noktaya getirmişiz. Bundan sonra da takibimiz ısrarımız devam edecek.”