BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu kaza sonrası mı öldürüldü?

BBP lideri Destici, Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ olarak kurtulmuş olabileceğini söyledi

Abone ol

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ kurtulmuş olabileceği iddiaları ortalığı karıştırdı! BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, helikopter kazasıyla ilgili yeni gelişmelerin bulunduğunu iddia ederek, Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ kurtulmuş olabileceğini iddia etti.

Destici, Zonguldak İl Spor Müdürülüğü Şube Müdürü Ayhan Taşkın'ın oğlu Batuhan Taşkın ve Bihter Yalçın nikah şahitliğini yaptı.

Nikah töreninin ardından bir gazetecinin ''Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili son durum nedir'' sorusuna Destici, kazayla ilgili olarak 16 kişinin gözaltına alındığını ve bunlardan 7'sinin tutuklandığını hatırlattı. Soruşturmada gizlilik kararının bulunduğunu söyleyen Destici, soruşturmanın Yazıcıoğlu'nun kazadan sağ olarak kurtulduğuyla ilgili iddialar üzerine yoğunlaştığını ifade etti.

GENELKURMAY BİLGİLENDİRMİŞ

Genelkurmay'ın uçuş ve radar bilgileriyle ilgili kendisini bilgilendirdiğini ancak bugüne kadar var olan açıklamaların kamuoyunu tatmin etmediğini söyleyen Destici, kamuoyunun açık bir şekilde aydınlatılması ve gerçekten hatası, ihmali, kusuru ve kastı bulunanların hukuka teslim edirerek gereken cezayı almalarını istedi.

"KAZANIN OLDUĞU SAATTE ARIZA VARMIŞ"

Kendilerine gelen bilgilendirme yazısında, kazayla ilgili yapılan bilgiledirmelerin tarihleriyle anlatıldığını, basın bildirilerinin özetlerinin ve metinlerini gönderildiğini söyledi.

Genelkurmay'ın istenilen yazıları ilgili kurumlara ve mercilere ilettiklerinin anlatıldığını ifade eden Destici, şunları kaydetti:

''Kamuoyu bunlardan tatmin olmuyor. Mesela 4 dakika radarlar karartıldı diye bir bilgi çıktı. Daha sonra radarlar bozulmadı radara veri gönderen sistemde bir arıza oldu. Şimdide bize deniyor ki, bu sistemde sıklıkla olmamakla birlikte nadir de olsa arıza olabilmektedir. Millette diyor ki şüpheli olarak 'tam o saatte mi arızalandı' diyor. Milletin ve kamuoyunun tatmin olması lazım. Kazanın aydınlatılmasını istiyoruz. Hiçbir şekilde askeri ve kamu kurumlarımızı yıpratmak gibi bir niyetimiz yoktur.''