BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  GÜNCEL

Yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla uygulanan yaz saati uygulaması için geri sayım başladı

Abone ol

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta saatler 31 Mart Pazar günü saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak.

31 MART PAZAR GÜNÜ 1 SAAT İLERİ ALINACAK

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 14 Ocak'taki Bakanlar Kurulu kararıyla bütün yurtta saatlerin 31 Mart Pazar günü saat 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınmasıyla yaz saati uygulaması başlayacak.

Uygulama, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'den itibaren saatlerin 1 saat geri alınmasıyla ise sona erecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre yaz saati uygulaması kapsamında, cumartesi gününü pazara bağlayan 31 Mart gecesi 03.00'ten itibaren saatler bir saat ileri alınacak. Saatler, 27 Ekim 2013 Pazar günü tekrar geri alınacak.

İLERİ SAAT UYGULAMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''ileri-geri saat uygulaması''nın bu yıl da devam edeceğini, konuyu önümüzdeki yıl tekrar değerlendireceklerini bildirdi.

Yıldız,  "İleri saat uygulamasıyla ilgili olarak Bakanlık olarak görüşlerimizi bildirdik. Bakanlar Kurulu'nda diğer Bakanlıklarla beraber bu süreç değerlendiriliyor. Bizim görüşümüz; Enerji tasarrufu açısından artık yeknesak bir hale gelmektir ama bu yıl içerisinde ileri saat uygulamaları yapılacak. Önümüzdeki yıl içerisinde tekrar değerlendireceğiz" açıklaması yaptı.