BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yayla kayısısına Rus ilgisi

Antalya’nın Korkuteli’ne bağlı Sülekler köyünde üretilen kayısı ve kiraz Ruslar tarafından beğeniliyor.

Abone ol

Kayısı ve Kirazın Rusya tarafından büyük talep gelmesi üzerine, Lider Gıda ortaklarından Hakan Soysal, Rusya'ya kayısı ve kiraz ihracatına başladıklarını söyledi.

Ülkemizin önde gelen Trabzon menşeli ihracat firmalarından Lider Gıda, Sülekler köyünden alımı gerçekleştirilen özellikle kaysılar Rus tüketicilerden tam puan aldı. Uzun yıllardır kaysı ve kiraz ihracatı için Sülekler’i seçen Lider Gıda yetkililerinden Hakan Soysal,açıklamalar yaparak meyve piyasasını değerlendirdi.


Soysal “Bu yıl Sülekler’de rekolte az fakat ürünler kaliteli, fiyatlar geçen yıla göre çok iyi. Geçen yılın iki katı fiyatlara çiftçilerimiz ürünlerini satabiliyor. Biz Lider Gıda olarak tüm üreticilerimizin yanındayız kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Fiyatların yüksek olması bizleri de sevindiriyor” dedi.

İhracata gidecek ürünler birçok testten geçmek zorunda Rus halkının bölgemizde yetişen meyveleri sevdiğini de belirten Hakan Soysal “Süleklerden aldığımız kaysı, kiraz gibi ürünler Rus halkı tarafından çok sevildi. Bu bölgelerde gerekli yatırımlar ve tanıtımlar yapılırsa çiftçinin önü açılır. Çiftçilerimiz ihracatlık ürün yetiştirmek için çabalarlarsa hem kendileri hemde ülke ekonomisi büyük kazanç sağlar. İhracata giden kaysının fiyatı bin 300- bin 800 TL arasında fakat iç piyasa olursa bu rakam 30 Kuruş gördüğünüz gibi arada çok büyük fark var” dedi.