BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,14
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yayıncı ile yazar Twitter'da çok fena kapıştı

2014'ün "En İyi Kitabı" seçilen 35'in yazarı genç gazeteci Oğuzhan Toracı, kitabının yayıncısı Destek Yayınları'nın sahibi Yelda Cumalıoğlu ile Twitter'da kelimenin tam anlamıyla birbirine girdi.

Abone ol

2014'ün "En İyi Kitabı" seçilen 35'in yazarı genç gazeteci Oğuzhan Toracı, kitabının yayıncısı Destek Yayınları'nın sahibi Yelda Cumalıoğlu ile Twitter'da kelimenin tam anlamıyla birbirine girdi.

Oğuzhan Toracı, 2014 yılında piyasaya çıkardığı "35" isimli kitabını "35 Yıl ve Üzeri Kariyeri Olan, 35 Usta ve Ünlü Tiyatro Sanatçısıyla Yüz Yüze" temasında gerçekleştirdiği söyleşilerden oluşturmuştu ve kitap 30 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen törenle "Yılın En İyi Kitabı" seçilmişti.

Kitabın ödül almasından kısa süre sonra Ankara'dan bir kitapseverin "Koca Ankara'da Oğuzhan Toracı'nın 35 kitabını bulamadım, maalesef yok. Yılın en iyi kitabı ödülüne layık görülen kitabın hiçbir D&R mağazasında olmaması gerçekten çok şaşırttı." diyerek attığı tweete cevap veren Toracı, "Bu durum tamamen Destek Yayınları'nın duyarsızlığından kaynaklanıyor. Tabi ki, yasal haklar aranacak. İlgi ve alakanız için teşekkür ediyorum." dedi.

unnamed-(1).png

Yazar ve okuyucu arasında geçen bu tweetleşmelere, kitabın yayıncısı Yelda Cumalıoğlu da dahil olunca, yazışma iyice gerildi.

İşte, yazar ve yayıncı arasında geçen o dialoglar:

Yelda Cumalıoğlu: Kitabı basarken satış şansının düşük olacağını ancak içinde değerli tiyatrocuların olduğu için destek olacağımızı söylemiştik. Kitap satmadığı içinde iade edildi. Bunda Destek'in duyarsızlığı nerede? Ayıp olmuyor mu?

Oğuzhan Toracı: Kitabın yazarı olarak üstüme düşeni fazlasıyla yaptım. Basın tanıtımları, kitabın sergisi ve ödül. Sergi zamanı D&R'da kitap yoktu. Pazarlama için herhangi bir aksiyon gör(e)medim. Okuyucular bulamadık, kalmamış diyor, kalmayan kitap nasıl iade oluyor?

Yelda Cumalıoğlu: D&R'ın sahibi biz değiliz. Ayda binlerce kitap çıkıyor. Onlar da haklı olarak satmayan kitabı iade ediyorlar. Kitabı satmamamız için bir neden görebiliyor musun? Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Yolun yine de açık olsun.

Oğuzhan Toracı: En başından beri kültür&sanat bölümünde sergilenmesi gereken kitabın hobi bölümünde kurgulanmasına müdahaleniz takdire şayandı. Tiyatroseverlerin ilk yöneleceği raflarda olmak yerine, duyarsız kalınıp, yemek kitaplarıyla aynı bölümde teşhir edilmek şahaneydi. Hobi bölümüne konmak, üzerinize düşeni yeterince yaptığınız anlamına geliyorsa diyecek birşey yok. Kaldı ki; Yayın Yönetmeniniz Ertürk Bey'in akrabasına açmış olduğum dava, benim kitabımın seyrini doğrudan etkiledi.

unnamed-(2).20150123085359.png

Yelda Cumalıoğlu: Bu saçma konuşma farklı yerlere gidecek. Kitapçının yaptığının sorumluluğu bizde olamaz. An itibariyle sözleşmen fesholmuştur!

Oğuzhan Toracı: Bence siz profesyonelliğinizi bir sorgulayın. Sözleşme feshi kabulümdür. Fesih ve satış raporlarını bekliyorum. Teşekkürler.


Söz konusu dialoglardan sonra yayınevi sahibi Yelda Cumalıoğlu, yazdığı tüm tweetleri sildi. Bunun üzerine Oğuzhan Toracı, Destek Yayınları'nın Twitter hesabına "Sözleşmemin resmi fesih evrakı ile satış ve stok raporlarını bekliyorum. Bilginize." şeklinde son bir tweet atarak tartışmaya son verdi.

unnamed-(3).png